16 TEL 35 9 6 20 33
17 TOP 35 10 2 23 32

Datum plaatsing: 31-10-2019 22:59:00

Verslag en foto's ADO verliest van afwezige VAR en van zichzelf

In een heel karige bekerwedstrijd heeft ADO Den Haag afgetekend met 3-0 verloren. De afwezige VAR (of het slechte scheidsrechteroptreden) beinvloedde de wedstrijd danig, maar uiteindelijk creeerde ADO ook te weinig om aanspraak op de winst te maken.

ADO Den Haag startte met Falkenburg op de spitspositie voor de geblesseerde Kramer. Fortuna startte met 6 spelers die normaal niet in de basis speelden en maakte daarmee duidelijk dat de competitie het hoofddoel was.ADO Den Haag liet zien dat het op twee fronten mee wilde spelen.
En Falkenburg kreeg ook direct in de vijfde minuut een uitgelezen kans om de 0-1 te scoren. Hij hoefde de bal alleen maar in te tikken, maar kreeg het voor elkaar om de bal hard over het goal te schieten. Tien minuten later was er eenvrije trap voor ADO die dreigend was: Bakker leek de bal in te kunnen lopen, maar de bal sprong net verkeerd weg.

Vlak daarna had Fortuna spits Damascan die van het veld gestuurd moeten worden. Met een uitgestoken been torpedeerde hij Meijers. De scheids gaf onbegrijpelijk maar een gele kaart en aangezien er geen VAR was om te corrigeren bleef het daarbij.

In de eerste helft kreeg Fortuna verder geen kans en ADO ook niet meer. In de tweede helft gebeurde er weinig tot het volgende VAR moment. Hooi kreeg penalty tegen waar de speler van Fortuna zijn been letterlijk achteruit stak om geraakt te worden. De scheids die er bovenop stond gaf een penalty: 1-0.
Daarna was het bijna gelijk afgelopen. Uitgerekend Damascan kopte uit een corner de 2-0 binnen. De spits die er niet meer had mogen staan.
ADO wisselde nog Necid en Polley, maar wist niets te forceren al viel Polley niet slecht in.Dat de 3-0 nog viel was eigenlijk een formaliteit.

ADO is weer terug bij af. Weer het bekerseizoen voor de winter geeindigd. Een wedstrijd tegen een mededegradatiekandidaat verloren en nauwelijks tot mooi voetbal gekomen.
Het wordt weer een spannende wedstrijd tegen Heerenveen zondag.