volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 25 18 2 5 56
2 AZA 25 18 2 5 56
3 FEY 25 14 8 3 50
4 PSV 26 14 7 5 49
5 WII 26 13 5 8 44
6 UTR 25 12 5 8 41
7 VIT 26 12 5 9 41
8 HER 26 10 6 10 36
9 GRO 26 10 5 11 35
10 HEE 26 8 9 9 33
11 SPA 26 9 6 11 33
12 EMM 26 9 5 12 32
13 VVV 26 8 4 14 28
14 TWE 26 7 6 13 27
15 ZWO 26 7 5 14 26
16 FOR 26 6 8 12 26
17 ADO 26 4 7 15 19
18 RKC 26 4 3 19 15
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 28-10-2019 19:04:00

Pinas: Verdediging stond goed en heeft bijna geen kansen weggegeven


Enige tijd geleden stond in de landelijke media: ‘Emmen is blij met ADO in de Eredivisie’. Dit naar aanleiding van de derde overwinning op rij van de Drenten op ADO Den Haag in de Eredivisie.


Sinds afgelopen zaterdag kunnen we deze zin ook aanpassen in Haags voordeel, namelijk in: ‘ADO Den Haag is blij met Vitesse in de Eredivisie’.
 
 
tekst: Glenn Duijzer
 
   
Dit begon in seizoen 2013/14 op 7 februari toen ADO Den Haag met 0-0 gelijkspeelde in Arnhem. De week ervoor werd er thuis verloren van Heracles en hierna werd trainer Maurice Steijn ontslagen. Henk Fraser nam het roer over en begon in Arnhem met dat gelijke spel. Dit leidde uiteindelijk tot handhaving en zelfs een negende plaats. Vorig seizoen stonden beide teams in Den Haag tegenover elkaar. Ook nu moesten de geelgroenen een resultaat halen om de negatieve spiraal te doorbreken. De week ervoor werd er met 1-0 kansloos verloren in FC Groningen. Het werd toen 3-3 en de weg omhoog werd ingezet. Ook toen eindigde ADO op een negende plaats. Dit seizoen waren de vooruitzichten niet bepaald rooskleurig en een resultaat was nodig in de uitwedstrijd in Arnhem.
 
Nog voordat de ADOKids na hun players-escort op de tribune zaten, was de eindstand al bereikt: 0-2. De derde overwinning van het seizoen, waarbij iedere keer de nul werd gehouden. Na afloop sprak Haaglanden Voetbal met verdediger Shaquille Pinas, die kon terugkijken op een prima wedstrijd.
 
 
Je ziet er uitgeput uit, ben je moe en voldaan?
"Kapot, echt kapot. Het is toch een andere ondergrond. In de warming-up vond ik het veld niet echt lekker, maar gedurende de wedstrijd ging het beter."
 
 
Ben jij dan een voorstander van kunstgras?
"Nee, niet van kunstgras. Ik ben wel een voorstander van echt gras. Ik vond het veld te hobbelig. Uiteindelijk maakte het resultaat alles goed."
 
 
Voor het tweede jaar wordt er een resultaat behaald tegen Vitesse uit, op het moment dat de nood het hoogst is. Is Vitesse de ideale tegenstander voor ADO Den Haag om zich te herstellen?
"Of het de ideale ploeg is weet ik niet. Het is wel mooi dat we twee jaar op rij een resultaat halen tegen Vitesse. Ik had wel altijd al vertrouwen in ons team. We doen altijd onze best. Het pakte nu eindelijk eens goed uit. We scoren heel snel twee keer en wisten nu de voorsprong te behouden."
 
 
Het begin is eigenlijk een kopie van de laatste wedstrijd tegen PEC Zwolle. Ook daar werd snel gescoord.
"Zeker als we die tweede treffer daar wel hadden gescoord. We waren daar in het begin de bovenliggende partij. Het ging toen fout na die 1-1. Nu keken we naar de tijd en hielden we vol. Immers zei het in het veld. Nu niet terugzakken zoals in Zwolle, nu gaan we door voor de winst. Nu gaan we door en dan behalen we wel een resultaat."
 
 
Voor de rust stond je meestal tegenover Dicko.
"Dicko en Matavz, ze wisselden steeds van positie. Degene die bij mij in de buurt stond, was mijn man. Er was van te voren niet afgesproken wie welke man nam. Vitesse speelde met twee spitsen."
 
 
Tom Beugelsdijk speelt het liefst tegen een grote spits, die ook fysiek sterk is. Wat is jouw favoriete spits?
"Voor mij maakt het niet uit. Het zijn beide goede spitsen. Ik wist wel dat Dicko een snelle jongen is, maar dat ben ik ook. Ik ben niet echt in de problemen gekomen met de ballen die achter de verdediging werden gespeeld. Die kon ik allemaal dichtlopen. Daar komt ook die bal bij die ik van de lijn afhaalde."
 
 
Die bal was toch niet over de lijn?
"Nee, absoluut niet. Die bal was zelfs nog voor de lijn. Maar je moet er altijd op lopen, omdat je niet weet of de spits er nog op inkomt. Dan is het alsnog een treffer, nu reageerde ik snel genoeg om dat te voorkomen."
 
 
De eerste helft werd gedomineerd door ADO Den Haag?
"Ja, er was slechts één moment dat we niet goed stonden. Dat was bij die inworp, waarbij ik de bal van de lijn haal. Voor de rest stonden we als team goed."
 
 
Na rust schakelde Vitesse naar een versnelling hoger en kwamen jullie onder druk te staan.
"Soms leek het alsof we onder druk stonden, maar Remko Pasveer speelt alleen de lange bal. Dus als hij de bal had, zakten we in. Dan is het gewoon dom om druk te zetten. We wisten dat die ballen achterin zouden komen. Dan lijkt het net alsof we onder druk stonden, maar dat was niet zo. De echte druk kwam pas in de laatste vijftien minuten. Ondanks die druk bleven we overeind. De hoge ballen werden gepompt, maar wij hebben achterin ook genoeg kopkracht om dit te verdedigen. We moesten gewoon scherp blijven."
 
 
Is de afgekeurde treffer van Vitesse typisch voor het verschil tussen de wedstrijd bij PEC Zwolle, waarin alles tegenzat en nu waarin alles meezit?
"Ik weet niet of het per se mazzel is. Ik denk dat het gewoon een feit is. Het is wel of geen buitenspel. Daar kan de scheidsrechter, of de VAR, niets aan veranderen. Die kunnen we ook niet de schuld geven van de nederlaag in Zwolle."
 
 
Je begint nu zelf over de scheidsrechter. Hij liet vaak door voetballen, waarbij hij misschien wel had kunnen fluiten. Dat deed hij overigens aan beide kanten. Dat kwam de wedstrijd wel ten goede.
"Dat zeker. Ik vond hem lekker fluiten. Het is altijd leuker om zoveel mogelijk te blijven voetballen, dan iedere keer het spel doodleggen voor een kleine overtreding. Nu liet hij gewoon goed doorgaan en als hij moest fluiten, deed hij het ook. Het was Manschot toch? Ik heb totaal geen aanmerkingen op hem. Hij heeft een goede pot gefloten."
 
 
Met welke gevoel kijk jij nu vooruit naar de komende week. Na een reeks nederlagen wordt er eindelijk weer gewonnen en nou staan er komende week twee wedstrijden op het programma. Uit tegen Fortuna voor de beker en sc Heerenveen voor de competitie. Welke tegenstander zou je nu eigenlijk het liefst willen hebben?
"Ik had liever eerst de competitiewedstrijd gehad. Om dit gevoel door te trekken naar meerdere wedstrijden en punten. Maar de beker is eigenlijk net zo belangrijk voor ons. We willen ver in de beker komen dit seizoen. Dus daar moeten we ook ons beste spel laten zien. We gaan nu donderdag naar Sittard en dan gaan we hetzelfde doen als tegen Vitesse. De tegenstander het zo moeilijk mogelijk maken en ons eigen spel spelen. Dat is het belangrijkste. Ik weet niet of wij zo naar de tegenstander moeten kijken. Ajax en PSV zijn van de buiten categorie, maar de rest. We hebben Ajax en AZ goed tegenstand kunnen bieden. Ik denk niet dat wij voor iemand bang hoeven te zijn."