Datum plaatsing: 27-09-2019 21:33:00

Verslag en foto's Crisis bij ADO Den Haag: Emmen - ADO 3-0

ADO Den Haag is in Emmen volledig van de mat gespeeld en kwam in de wedstrijd nauwelijks tot enig fatsoenlijk voetbal. De eindstand was dan ook een terechte en afgetekende 3-0 nederlaag.

Groenendijk startte met Cibicki op de zijkant voor Elson Hooi. Daar zal de coach achteraf spijt van hebben. De Pool kwam geen seconde in de wedstrijd en Foxsport telde 11 balcontacten voor hem voordat hij halverwege de tweede helft gewisseld werd.

De wedstrijd Emmen - ADO Den Haag was een vroege degradatiekraker in het seizoen. En iedereen was benieuwd wie zou opstaan. Het werd FC Emmen. Vanaf de eerste minuut legde het ADO Den Haag de wil op. Ze joegen de hagenezen vroeg op waardoor bij haags balbezit het middenveld overgeslagen moest worden en de spitsen eenzaam achter wilde hoge ballen aan moesten rennen.

Tel daarbij op dat het middenveld van FC Emmen met vooral Slagveer een mooie creatieve voetballer op het veld had staan die het spel af en toe prachtig verdeelde. En zo creeerde Emmen vanaf het begin al kansen.

Wel had FC Emmen ADO Den Haag zelf nodig om de wedstrijd open te breken. Na een snelle spelhervatting van Emmen, werd van links een voorzet gegeven die Goossens onder druk raakte en zijn eigen goal ingleed: 1-0.
Daarna ging FC Emmen alleen maar lekkerder spelen en kreeg het eigenlijk kans op kans. Het duurde tot de 36e minuut eer ADO een kansje kon noteren. UIteraard was er een spelhervatting voor nodig. Eerst was het Pinas die inkopte waar Beugelsdijk er beter voorstond, daarna was het Malone die uit een corner net overkopte.

In de tweede helft leek het wat beter te gaan voor ADO. Het spel werd verhit, er waren irritaties over het warrige optreden van de scheidsrechter en ADO leek te profiteren. Nadat Meijers aan een rode kaart ontsnapte, was het Beugelsdijk die een rebound van Malone voor open goal kon inschoppen, maar de bal kwam tegen een tegenstander aan. Vlak daarna viel het doek. Uit een counter wist de slimme spits de Leeuw mooi de 2-0 in te tikken en drie minuten later was het Slagveer die op een uittrap van de keeper van FC Emmen direct in wist te schieten: 3-0.

Wedstrijd gespeeld. En ADO voor het eerst op een nacompetitieplek met 6 punten uit 8 wedstrijden.  En met Ajax als volgende wedstrijd ziet het er voor de haagse ploeg slecht uit.
Voetballend komt de ploeg gewoon tekort en de vleugelspitsen zijn gewoon te zwak om de centrumspitsen te bedienen. Alleen Summerville speelde nog aardig, maar wist zijn wedstrijd ook niet te bekronen met de twee kansen die hij in de tweede helft bij een 1-0 stand kreeg.