Datum plaatsing: 22-09-2019 20:19:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag verliest door penalty van AZ

Zondagmiddag deed ADO Den Haag geen goede zaken in het eigen stadion. In het goedgevulde stadion was ADO Den Haag bij vlagen sterker dan de Alkmaarders, maar een stafschop van AZ net voor het Haags kwartiertje bracht de beslissing: 0-1.

Voor de wedstrijd begon werd vanaf het veld bekend gemaakt hoeveel de knuffelactie had opgebracht. Er werd een cheque van 27.500 euro ten bate van het Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam onthuld.

Ook werd voor de wedstrijd Erik Straatweg, vrijwillige begeleider van de blindentribune in het zonnetje gezet. Door ADO Den Haag in de Maatschappij werd hij vanwege 8 jaar vrijwilligerswerk voor de blindentribune verrast met een cheque die hij mag besteden voor het bezoeken van een wedstrijd in de Premier League.

Voor de wedstrijd dan echt kon beginnen, werd er een minuut geapplaudiseerd ter herdenking aan de deze week overleden voetballer Fernando Ricksen, die ook in dienst van AZ heeft gespeeld. De spelers van AZ droegen deze wedstrijd dan ook rouwbanden.

Dan de wedstrijd zelf. Trainer Fons Groenendijk had een vijf wijzigingen aangebracht in de opstelling in vergelijking met de wedstrijd vorige week tegen Feyenoord. Luuk Koopmans maakte zijn debuut als keeper van ADO Den Haag en ook Elson Hooi, Michiel Kramer, Dion Malone en Crysencio Summerville mochten deze wedstrijd in de basis beginnen.

ADO begon goed aan de wedstrijd. De eerste helft was nogal saai voor de toeschouwers, maar er was één speler aan Haagse zijde die uitblonk: Summerville die oook zijn debuut in de basis maakte, wist de grootste kans voor ADO te creeren. Vanaf eigen helft sprintte hij door de Alkmaarse defensie, kwam in scoringspositie, maar zijn schot ging net over het doel van de AZ-keeper. Er waren nog wat kansjes voor Goossens, maar tot een doelpunt kwam het niet, ook niet van de tegenpartij, zodat de rust werd ingegaan met de stand waarmee de wedstrijd begonnen was: 0-0.

Na de theepauze viel er wat meer te beleven. Doelman Luuk Koopmans werd een paar keer op proef gesteld door AZ, maar hij wist goed redding te brengen.
Net voor het Haags kwartiertje kwam AZ op voorsprong doordat invaller Bilal Ould-Chick AZ-speler Gudmundsson in de zestien tegen de grond werkte. Scheidsrechter Allard Lindhout wees daarna naar de stip. De penalty werd benut door Teun Koopmeiners: 0-1.
Het vervelende voor Ould-Chick is dat hij vorige week tegen Feyenoord ook al een penalty veroorzaakte. De ongelukkige speler werd door trainer Fons Groenendijk in de 81e minuut, na 20 minuten in het veld te hebben gestaan, weer van het veld gehaald voor Tomas Necid.
Beugelsdijk probeerde ondertussen nog met een afstandschot de stand gelijk te maken, maar de bal ging net over het doel.
Het was allemaal net niet genoeg en dus moest ADO Den Haag er genoegen mee nemen weer met lege handen te staan.

Vrijdagavond wacht de uitwedstrijd tegen FC Emmen, die vanmiddag in eigen huis gelijk wist te spelen tegen Feyenoord.