Datum plaatsing: 13-09-2019 23:19:00

Vrouwenvoetbal: ADO en Excelsior Barendrecht houden elkaar in evenwicht

Vrijdagavond speelden de ADO Den Haag Vrouwen tegen Excelsior Barendrecht. De wedstrijd eindigde met de stand zoals de beginstand was: 0-0.

Vanwege de wedstrijd AZ-Sparta zaterdagavond was het Haagse Stadion al deels in AZ-kleuren omgetoverd. AZ speelt, vanwege het ingestorte dak van het AFAS Stadion,  in ieder geval tot de winterstop haar Europese- en competitiewedstrijden in het Cars Jeans Stadion.

ADO Den Haag en Excelsior Barendrecht speelden zeven maal eerder tegen elkaar in de Eredivisie Vrouwen. Zes maal wist ADO Den Haag te winnen en 1 maal won de Rotterdamse ploeg.

ADO Den Haag kwam in de wedstrijd van vanavond wederom goed uit de startblokken. Na twee minuten schoot Paola van der Veen net naast het doel van oud ADO Den Haag keepster Isa Pothof. Ondanks het overwicht van de Rotterdammers wist ADO Den Haag het spel bij vlagen naar zich toe te trekken en kansen te creeren. De beste kans om op voorsprong te komen was in de 34e minuut. Jaimy Ravensbergen kon na een voorzet van Maartje Looijen strak op het doel schieten, maar keepster Isa Pothof wist de bal uit haar doel te houden. Even later wist ADO Den Haag keepster Barbara Lorsheyd knap redding te bieden voor het Haagse team. Het was tekenend voor de wedstrijd, veel kansen, ook voor de gasten, maar tot doelpunten kwam het niet.

In de tweede helft kwam het wederom tot een paar goede kansen voor de Haagse voetbalsters. Gwyneth Hendriks en Pleun Raaijmakers konden de kansen die men  uit de corners kreeg echter niet benutten. Aan het eind van de wedstrijd leken de drie punten toch nog bijna in zicht. Nadat ADO na een overtreding op Jaimy Ravensbergen een vrije trap net buiten de 16 meter kreeg toegekend, wist Paola van der Veen de bal bijna achter Pothof te schieten, maar Pothof bracht helaas voor ADO Den Haag uitstekend redding.
In de 90e minuut was het ADO Den Haag keepster Barbara Lorsheyd die wist te voorkomen dat Excelsior Barendrecht met drie punten aan de haal zou gaan.
De wedstrijd eindigde derhalve in 0-0, zodat beide clubs een punt aan de wedstrijd overhouden.

De volgende thuiswedstrijd van de ADO Den Haag Vrouwen wordt op 27 september gespeeld, dan is Ajax de tegenstander in het Cars Jeans Stadion.