Datum plaatsing: 31-08-2019 23:42:00

verslag en foto's: ADO Den Haag op karakter langs VVV: 1-0

Het goede voetbal is nog ver weg. Maar de punten zijn binnen. Vanavond won ADO Den Haag zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen: uitblinker Shaquille Pinas tikte uit een vrije trap de winnende treffer binnen.

ADO Den Haag deed het zonder de geschorste Danny Bakker. Falkenburg speelde op zijn plaats. Verder waren er geen verrassingen.
De wedstrijd begon redelijk gelijk opgaand. Zowel ADO als VVV hebben in hun wedstrijden moeite met het spel maken, dus het was wachten op wie het initiatief zou nemen.
Dat leek VVV te worden, die na een minuut of tien wat meer begon op te jagen.  Er ontstond een duel waarin ADO wat meer balbezit had en dreigender was, maar de Venlonaren zetten de haagse ploeg steeds vroeg onder druk.
Er waren maar weinig echte kansen te noteren. Wel veel slordigheden die voor halve kansjes zorgden. De grootste kans was de penalty die ADO Den Haag had moeten krijgen.

In het stadion zag iedereen al dat Necid geraakt werd door oud ADO Den Haag verdediger Chris Kum. De scheidsrechter zag het niet, maar de VAR keek er twee minuten naar en besloot ook dat het geen overtreding was.
Trainer Groenendijk zei na afloop: ADO Den Haag en de Var zijn geen vrienden. Als dit geen penalty is, dan wordt er nooit meer een penalty gegeven.

Maar, het kwam voor de rust nog goed: uit een vrije trap van Goossens kon Pinas keurig de 1-0 binnentikken. Het wapen van ADO blijft dus in stand. Vrije trappen en standaard situaties. En ook deze wedstrijd zorgde het dus uiteindelijk voor drie punten.

Na rust zette ADO direct druk om de 2-0 af te dwingen. Het lukte bijna. Ould Chick deed weinig goed, maar had een prachtige actie die bijna een doelpunt opleverde. Toen de 2-0 niet viel, begon VVV weer te drukken. De grootste kans belandde via een stiftje op de bovenkant van de lat van het goal van de verder weinig beproefde Zwinkels.  Er waren veel irritaties en kleine overtredingen. En omdat de scheidsrechter inconsequent was in het geven van kaarten, werd de sfeer op het veld steeds grimmiger. Dat zorgde uiteindelijk voor een tweede gele (en dus rode) kaart voor VVV. ADO Den Haag zat op rozen: met nog twintig minuten te gaan en een man meer mocht het niet meer misgaan.
ADO twijfelde echter wat het moest doen: doorzetten of rustig uitspelen. Doordat VVV een tandje bijzette, werd het een spannende eindfase waarin beide ploegen nog wel kansen kregen. De grootste waren voor ADO, maar ook VVV bleef dreigend.

Met vijf minuten extra tijd haalde ADO de overwinning op het tandvlees binnen. Maar we houden ervan om dat te zien

De beste spelers van ADO waren zonder twijfel Van Ewijk en Pinas, Meijers speelde ook een dijk van een wedstrijd. Aanvallend was het zwak. Hooi en Ould Chick waren zwak en ook de nieuwe invallers Summerville en Cibicky konden niet overtuigen.

Over twee weken uit naar de Kuip. Met twee overwinningen op rij, moet dat uitvak uitverkocht! Koop je kaartje!