Datum plaatsing: 25-08-2019 14:07:00

Verslag en foto's Eerste overwinning binnen : RKC - ADO Den Haag 0-3

Na vier wedstrijden kan ADO Den Haag dan eindelijk zijn eerste punten bijschrijven. In een slechte wedstrijd werd het - geflatteerd - 0-3. Voetballend lukte er weinig, maar ADO gaat uiterst effectief om met dode spelmomenten en kan daardoor met een goed gevoel terug naar Den Haag

Fons Groenendijk had Wilfred Kanon aan de kant gelaten, Pinas naast Tom Beugelsdijk gezet en Goossens op het middenveld. Daarnaast was ook Hooi weer vleugelaanvaller.
RKC had een puntje na drie wedstrijden, maar heeft in die wedstrijden wel aardig voetbal laten zien. Enigszins bevreesd werd dus toch wel uitgekeken naar de vroege 'degradatiekraker' in het seizoen.

In de eerste twintig minuten speelde ADO geconcentreerd en had RKC weinig in te brengen. ADO mocht het spel maken, maar dat was zoals verwacht lastig. Pas toen RKC het initiatief ging pakken ontstonden kansen voor beide ploegen.
Eerst kon Necid met een halve omhaal bijna scoren, maar uit de corner die daaruit volgde torende Beugelsdijk hoog boven iedereen uit en kopte hard de 0-1 in.
Daarna was RKC heer en meester en kon ADO zich alleen beperken tot verdedigen. Met hangen en wurgen werd de rust zonder tegendoelpunt gehaald.

Na de rust bleef RKC drukken en dreigen en kon ADO eigenlijk niets. Hooi was erg ongelukkig op de vleugel. Ould-Chikh was aan de andere kant totaal onzichtbaar en ook Danny Bakker speelde een zwakke wedstrijd.
De wedstrijd werd door Necid beslist. Vanaf 25 meter haalde hij uit en de keeper van RKC verkeek zich op die bal en raakte de bal niet goed waardoor de luid bejubelde 0-2 viel. Sowieso een compliment voor de haagse aanhang, die gedurende de hele wedstrijd de ploeg hartstochtelijk aanmoedigde. Dat is support!
Uiteindelijk viel de 0-3 ook nog na een knullige overtreding in het strafschopgebied op Meijers. Necid schoot slecht in, maar scoorde toch: 0-3. Als invaller Goppel wat zuiverdere voorzetten had kunnen geven, had de score nog hoger kunnen uitvallen, maar uiteraard was iedereen dik tevreden met de overwinning. De onnodige tweede gele (en dus rode kaart) voor Danny Bakker in de 95e minuut nemen we maar op de koop toe.

Er is nog veel werk te verzetten, vooral om de bal in de ploeg te gaan houden en wat meer aan voetbal toe te komen. Maar de dode spelmomenten zijn zeker een wapen van het huidige ADO. En dat is altijd lekker.

Volgende week tegen VVV en dan gaan we naar de Kuip!