volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 ADO 0 0 0 0 0
2 AJA 0 0 0 0 0
3 AZA 0 0 0 0 0
4 EMM 0 0 0 0 0
5 FEY 0 0 0 0 0
6 FOR 0 0 0 0 0
7 GRO 0 0 0 0 0
8 HEE 0 0 0 0 0
9 HER 0 0 0 0 0
10 PEC 0 0 0 0 0
11 PSV 0 0 0 0 0
12 RKC 0 0 0 0 0
13 SPA 0 0 0 0 0
14 TWE 0 0 0 0 0
15 UTR 0 0 0 0 0
16 VIT 0 0 0 0 0
17 WII 0 0 0 0 0
18 ZWO 0 0 0 0 0
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
ElfVoetbal.nl

Datum plaatsing: 19-08-2019 10:18:00

Milan van Ewijk: Nog steeds blij met keuze voor ADO Den Haag


Milan van Ewijk kwam afgelopen zomer over van Tweede Divisionist Excelsior Maassluis naar ADO Den Haag. In het eerste seizoen zoveel mogelijk speelminuten pakken, luidde het doel van de achttienjarige verdediger. De geboren Rotterdammer staat nu al twee thuiswedstrijden op rij in de basis.


door Glenn Duijzer
 
 
Na zijn debuut tegen FC Utrecht werd de rechtervleugelverdediger terecht tot Man of the Match gekozen. Het is dat er na afloop van de wedstrijd tegen Sparta (1-2 verlies) zaterdagavond geen speler werd verkozen. De kans was groot geweest dat hij wederom als Man of the Match zou zijn verkozen. Hoewel hij dat zelf niet direct zo zag. "Denk je dat? Ik weet het niet", vertelt hij tegenover ELF Voetbal. "Ik vond niet dat ik echt heel sterk speelde. Ik was misschien wel sterk in de duels. Voor de rest was het mijn normale niveau wat ik haalde. Dat moet nog beter worden en ik weet ook dat ik beter kan. Het is gewoon jammer dat we hebben verloren."
 
 
Basisplaats
ADO Den Haag staat na drie wedstrijden nog steeds op nul punten, Van Ewijk heeft al twee basisplaatsen achter de rug. "Ik had niet verwacht dat ik in de basis zou starten. Ik moet er wel hard voor werken om in de basis te komen. De trainer ziet dat waarschijnlijk ook zo en het is mijn droom om te slagen in het betaalde voetbal. Vooralsnog gaat dat de goede kant op. Makkelijk zal het niet worden om die droom werkelijkheid te laten worden, maar het ziet er goed uit. Maar dat gaat echt niet zonder hard werken."
 
 
 
Sparta of ADO Den Haag?
Afgelopen zomer meldden diverse clubs zich bij de verdediger, waaronder ook Sparta. Terwijl Van Ewijk in Rotterdam woont, koos hij na een goed gesprek met technisch directeur Jeffrey van As voor ADO Den Haag. Spijt van die keuze was er niet, ook niet na de 1-2 nederlaag tegen datzelfde Sparta. "De keuze voor ADO Den Haag is zeker weten de beste keuze geweest. Ook na deze start met drie nederlagen. Het begin van de wedstrijd was voor ons, dan spelen we gewoon goed. We krijgen klunzige tegentreffers doordat we onze man laten lopen. Ik ben echter nog steeds blij met mijn keuze voor ADO Den Haag."
 
 
Necid
De eerste kans van de wedstrijd was een kopbal van dichtbij van Tomás Necid. Dat had de wedstrijd een ander verloop kunnen geven. "Daar missen we een beetje de scherpte voor de goal, het moeten afmaken van de kansen. Dan beginnen we beter aan de wedstrijd en dan moet Sparta komen. Ondanks die 0-2 kregen we aan het einde van de wedstrijd ook weer de nodige kansen. Dan heb ik wel de gedachte: waarom lukt het ons niet en gingen ze er bij Sparta wel in?"
 
 
Negatieve spiraal
Het is misschien nog te vroeg om van een negatieve spiraal te spreken. Maar het feit dat er na drie wedstrijden nog geen punten zijn gepakt, geeft wel het vermoeden daarvan. "Van een negatieve vibe? Dat denk ik niet. Het lukt namelijk op de training wel. Aan het begin van de wedstrijd hebben we alles nog onder controle. Ik kan niet direct een oorzaak geven. De trainer gaf in de rust aan dat we de tweede helft met het mes tussen de tanden moesten spelen. Daar geloof ik wel in. Zodra we dat vanaf het beginsignaal gaan doen, gaan we echt wel punten pakken. Ik vond dat we na rust beter en agressiever speelden. We wilden gewoon de eerste helft recht zetten, alleen is dat niet gelukt."
 
 
RKC Waalwijk
ADO Den Haag gaat volgende week in Waalwijk op jacht naar de eerste punten. Het kan de eerste uitwedstrijd van de verdediger worden, nadat hij PSV uit miste. "Nee, dat is heel toevallig dat ik de uitwedstrijd tegen PSV heb gemist. Ik had een lichte blessure aan mijn hamstring. Ik ben nu weer fit. Of ik tegen RKC in de basis sta, ligt aan de trainer."