volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 25 18 2 5 56
2 AZA 25 18 2 5 56
3 FEY 25 14 8 3 50
4 PSV 26 14 7 5 49
5 WII 26 13 5 8 44
6 UTR 25 12 5 8 41
7 VIT 26 12 5 9 41
8 HER 26 10 6 10 36
9 GRO 26 10 5 11 35
10 HEE 26 8 9 9 33
11 SPA 26 9 6 11 33
12 EMM 26 9 5 12 32
13 VVV 26 8 4 14 28
14 TWE 26 7 6 13 27
15 ZWO 26 7 5 14 26
16 FOR 26 6 8 12 26
17 ADO 26 4 7 15 19
18 RKC 26 4 3 19 15
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 12-08-2019 16:14:00

Robert Zwinkels: We zijn lang in de wedstrijd gebleven


Je bent als doelman van ADO Den Haag niet te benijden als je op bezoek moet bij PSV. Terwijl ADO Den Haag de eerste wedstrijd met 2-4 verloor, zouden de Eindhovenaren zeker op revanche uit zijn voor eigen aanhang.


tekst: Glenn Duijzer
foto: Philip Bras
 
 
PSV verloor de wedstrijd voor de Johan Cruijff schaal van rivaal Ajax, werd uitgeschakeld voor de Champions League door FC Basel en speelde de eerste competitiewedstrijd gelijk op bezoek bij FC Twente. Menig Haagse supporter hield rekening met een pak slaag. Tel daarbij nog de nodige blessures aan Haagse zijde en alle ingrediënten waren aanwezig om met angst en beven het duel tegemoet te zien.
 
 
Trainer Alphons Groenendijk had in zijn voorbeschouwing al aangegeven dat de geelgroenen de schade beperkt wilden houden en de huid zo duur mogelijk zouden verkopen. Verrassend was dan ook het wedstrijdbeeld. Een fanatiek op doelpunten jagend PSV, dat na een goed half uur ineens tegen een 0-1 achterstand aankeek. ADO Den Haag hield met man en macht stand en probeerde daar waar mogelijk was de aanval te zoeken. Vlak voor en na rust wist PSV te scoren en in de blessuretijd viel dan uiteindelijk de beslissing met een derde treffer. Na afloop sprak Haaglanden Voetbal met de Haagse doelman Robert Zwinkels.
 
 
De geschiedenis leert dat ADO Den Haag weinig punten haalt in Eindhoven. Van de laatste 31 wedstrijden werd er slechts één gewonnen. Met welke intentie reisden jullie dan af?
"Als je ziet dat PSV een stroef begin van het seizoen heeft waarin het weinig tot scoren komt, dan komen wij wel naar Eindhoven met het idee om hier een resultaat te halen. We lieten PSV aan de bal en kozen voor een compacte organisatie op eigen helft. Daar waar mogelijk probeerden we een prikje uit te delen. Dat PSV dan veel aan de bal is, is daar inherent aan. PSV creëerde ook diverse kansen, maar wij scoorden aan de andere kant de 0-1. Dat gaf bij ons het gevoel dat er echt iets te halen viel voor ons. Het thuispubliek gaat dan ook nog eens morren, dat speelde ons in de kaart."
 
 
Had er dan meer ingezeten dan een 3-1 nederlaag?
"Ik weet niet of er meer in had gezeten. Feit is wel dat we heel lang in de wedstrijd zijn gebleven met die 2-1. PSV moet wel het gevoel hebben gehad dat ze bij die stand moesten uitkijken voor ons. Met Kramer in de laatste fase van de wedstrijd er nog bij, hebben we denk ik wel iets te weinig gecreëerd. In de laatste fase van de wedstrijd zijn we iets verder vooruit gaan spelen om toch de gelijkmaker te scoren en dan weet je dat je achterin ruimte gaat weggeven. Dat wist PSV dan ook te benutten."
 
 
Er werden maar liefst 25 schoten op je doel afgevuurd. Daarvan werden er twee geblokt en negen ballen gingen over of naast. Dan houden we veertien pogingen tussen de palen over. De eerste al na 43 seconden.
"Die ging snel en we hadden ook nog de aftrap. Een steekbal binnendoor bij Meijers en ze staan voor mijn neus. Dan is het wel lekker om die bal te blokken. We komen met de goede bedoelingen naar Eindhoven en dan zouden we na 43 seconden al op 1-0 achter staan. Maar helaas gingen er van die veertien pogingen ook drie in de goal. Ik heb niet het idee gehad dat ik de schade beperkt moest houden. We zijn lang in de wedstrijd geweest, zeg maar tot de laatste minuut waarin de 3-1 valt."
 
 
Je zegt het al, toch drie tegentreffers. Dan moet vooral de wijze waarop die treffers vielen frustrerend zijn. De gelijkmaker via de kont van Bakker, de 2-1 door de benen van de doelman en de derde viel via de vuisten van de doelman voor de voeten van Gakpo.
"Ik baal natuurlijk van de tegentreffers. Het schot van Bruma had ik in principe gehad. Ik lag goed in de baan van het schot. Helaas werd die via Bakker van richting veranderd. Dan gaat die bal er aan de andere kant in, daar is weinig aan te doen. Die derde blok ik, maar valt dan voor de voeten van Gakpo. Dat is zuur."
 
 
Hoe voelt dat als keeper om al die bewegelijke aanvallers van PSV steeds voor je te zien opduiken?
"Ik vond dat we het redelijk voor elkaar hadden. Door vooral achter de verdediging weinig ruimte te geven voor de diepe bal. Daardoor moest PSV het zoeken in de kleine ruimtes. Dat haalden we er een beetje uit door compact te spelen. Ik denk dat dit de manier was voor ons om tegen PSV te spelen."
 
 
De openingstreffer van Tomas Necid ging er snoeihard in. Toch duurde het lang voordat de treffer werd goedgekeurd. Het was het weekend van VAR, twijfelde je nog?
"Ik heb het schot bijna niet gezien, zo hard schoot hij. Maar we hebben een VAR die alles uit verschillende hoeken heeft gezien. Die keurde hem goed, dus was er niets aan de hand."
 
 
Op de rechtsbackpositie stond een debutant, Robin Polley, althans in de basis. Heb jij daar nog iets van gemerkt tijdens de wedstrijd?
"Hij heeft het goed gedaan. Hij was sterk en goed in de duels. Hij heeft Lozano, Bruma en Bergwijn tegenover zich zien staan. Hij mag terugkijken op een heel goede wedstrijd?"
 
 
Hoe kijk jij persoonlijk terug op de start van het seizoen?
"Ik sta op zeven tegentreffers in twee duels. Daar ben ik niet tevreden over. Ik probeer dit te verbeteren door hard te werken, dat gaat deze week weer richting de volgende wedstrijd. Thuis tegen Sparta. Dan ga ik weer voor de nul tegentreffers."
 
 
Wat vind je van het tijdstip, zondagavond om acht uur aftrappen?
"Ik weet dat de supporters er niet blij mee zijn. Voor mij persoonlijk maakt het niets uit, we moeten de wedstrijd toch spelen. Maar ik speel wel liever voor een vol uitvak."