Datum plaatsing: 11-08-2019 22:07:00

Verslag en foto's: ADO verliest met drie debutanten van PSV

ADO Den Haag streed in de uitwedstrijd voor wat het waard was, maar verloor in Eindhoven met 3-1.

De spelers van PSV hebben nog de uitwedstrijd van donderdag tegen het Noorse FK Haugesund in de voorronde van de Europa League in de benen. Die wedstrijd werd met 0-1 door PSV gewonnen.

ADO trad aan zonder de licht geblesseerden/niet wedstrijdfitte John Goossens, Dion Malone, Milan van Ewijk, Donny Gorter en Lex Immers.
Robin Polley verving van Ewijk en  maakte deze wedstrijd, gelijk in de basis, zijn debuut in de eredivisie.
Omdat Immers niet wedstrijdfit is verving Elson Hooi,die ook in het nationale team van Curacao op die plek speelde, hem op het middenveld

El Khayati is nog steeds niet bij ADO aanwezig.
De transferonderhandelingen met Quatar verkeren in een patstelling. Naar verluidt heeft de club uit het Midden Oosten maar 4 ton over voor de beste speler van vorig seizoen van ADO Den Haag.

Het werd een voor het publiek vermakelijke eerste helft, met kansen aan beide zijden. Al in de eerste minuut van de wedstrijd moest Zwinkels, na een uithaal van Malen, redding brengen. ADO schok en zakte massaal in, maar wist zich toch snel weer te herpakken. Daardoor was er in de 7e minuut een kans van Necid die op aangeven van Goppel het doelman Zoet lastig maakte. Daarna was Malen meteen weer gevaarlijk.
Na ruim een kwartier wist ADO weer een kans te creeren. Meijers schoot na op aangeven van Falkenburg naar Bakker. Die wist te verlengen, maar wist Hooi net niet te bereiken.
Zwinkels wist het doel lang schoon te houden, in een minuut tijd schoten Lozano en Bergwijn hard op zijn doel, maar de Haagse doelman wist de aanvallen te pareren.
ADO kwam met een de uitstekend spelende Necid op voorsprong. Necid schoot na  een pass van Pinas de 0-1 keihard in het doel van Zoet. Even werd er nog door de VAR gekeken of er hands zou zijn gemaakt door Necid, maar het doelpunt werd goedkeurd.
Een minuut voor rust wist Bruma met een uithaal, via de billen van Bakker, de 1-1 op het scorebord te zetten. Een eigen doelpunt dus, het derde al dit seizoen van ADO Den Haag. Bakker die volgens Fox Sports een vraagteken was voor de wedstrijd, maar hij werd toch door trainer Fons Groenendijk opgesteld.

De tweede helft begon net als de eerste helft met een kans voor de Eindhovenaren, die leverde niet meer dan een corner op.
PSV-speler Lozano verliet in de 50e minuut geblesseerd het veld, en werd vervangen door jeugdspeler Gakpo. PSV bleef aandringen en Malen wist de bal door de benen van Zwinkels in te schieten: 2-1.
Trainer Fons Groenendijk wisselde in de 62e minuut de leeggespeelde Goppel voor de deze week gecontracteerde Bilal Ould Chikh, de tweede dubutant van ADO Den Haag deze wedstrijd. PSV had een groot overwicht en kreeg veel kansen, maar wist die niet te verzilveren. In de 66e minuut leek PSV de voorsprong te vergroten, maar Gakpo bleek buitenspel te staan en dus ging het feest voor de Eindhovenaren niet door.
Op slag van het Haags kwartiertje maakte jeugdspeler Lorenzo van Kleef zijn debuut ten koste van Falkenburg. Even later kwam ook Kramer voor Bakker in het veld, maar ondanks een paar kansjes hing de 3-1 meer in de lucht, dan de gelijkmaker.  Malen schoot op de lat, Dumfries schoot in de laatste fase van de wedstrijd op de paal.
In de extra tijd kwam de 3-1 daadwerkelijk op het scorebord: Malen schoot op het doel, Zwinkels wist in eerste instantie nog te redden, maar toch kon Gakpo in de rebound de bal in het doel werken: 3-1.

ADO Den Haag verliest dus net als vorig seizoen met 3-1 in de uitwedstrijd tegen PSV
Helaas zijn er nog geen punten uit twee wedstrijden behaald.. Dan moet het volgende week maar gebeuren! ADO Den Haag speelt zaterdag thuis tegen Sparta.

Onze fotograaf kon helaas bij deze wedstrijd niet aanwezig zijn. We kregen onderstaande foto's van een aantal ADO-fans die bij de wedstrijd aanwezig waren, waarvoor dank!