Datum plaatsing: 04-08-2019 18:41:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag geeft voorsprong tegen FC Utrecht weg

ADO Den Haag opende de eerste wedstrijd van het seizoen in eigen huis tegen FC Utrecht met een 2-4 verlies.

Zondagmiddag was het dan zo ver. De eerste competitiewedstrijd van het seizoen.

Trainer Fons Groenendijk liet Milan van Ewijk meteen in de basis debuteren, omdat Dion Malone nog niet helemaal wedstrijdfit is. Shaquille Pinas startte op het middenveld.
El Khayati ontbreekt nog steeds bij ADO Den Haag, zijn eventuele transfer naar het Midden Oosten verloopt nog altijd zeer stroef.

Utrecht doelman Jensen, behoorde vandaag niet tot de selectie van de gasten.  Hij werd door zijn trainer John van den Brom gepasseerd na de teleurstellende resultaten in de voorronde van de Europa League.  De officiele lezing is dat hij een paar dagen vrij heeft gekregen. De 21-jarige Maarten Paes mocht deze wedstrijd het Utrechtse doel verdedigen.

ADO Den Haag begon meteen goed aan de wedstrijd. In de 5e minuut kreeg het al kans om op voorsprong te komen door Necid, maar de bal ging naast en bovendien stond hij buitenspel.
Utrecht werd daarna nog even gevaarlijk, maar ADO bleef goed bij de les en Meijers wist in de 21e minuut via een vrije trap net buiten de 16 de bal in de linkerhoek van het Utrechtse doel te schieten: 1-0.
Bij het tweede doelpunt van  de Haagse formatie dat een paar minuten later werd genoteerd was Meijers ook betrokken. Uit zijn corner kopte Falkenburg de 2-0 in het doel.

Waar iedereen al op 3-0 rekende deed FC Utrecht opeens iets terug. Het tegendoelpunt kwam tot stand door een ongelukkige samenloop van omstandigheiden. De bal kwam in een kluts voor het Haagse doel.  Pinas werkte hem weg, maar Kerk wist de bal nog op het doel te schieten, die eerst op de lat en via de rug van Zwinkels in het doel terecht kwam: 2-1
Op slag van rust kwam FC Utrecht helemaal terug in de wedstrijd. De Domstedelingen wisten de stand gelijk te maken door een aanval van Kerk, die met zijn been hoog inkwam en naar onze mening daarvoor wel had mogen worden afgefloten wegens gevaarlijk spel, maar Blom liet doorspelen wat een doelpunt tot resultaat had.

Na de rust ging FC Utrecht verder met waar het voor de pauze gebleven was: scoren. In de 51e minuut kopte Bergström een bal via een ADO Den Haag speler het doel in. Niet duidelijk was of de bal via Immers of Zwinkels in de touwen ging, maar in ieder geval stond de 2-3 op het scorebord.
In de 60e minuut werd Kramer, die vorig jaar nog voor FC Utrecht uitkwam, voor Immers ingebracht.
Even later gooide Utrecht de wedstrijd op slot. Kerk wist met zijn snelheid Meijers uit te spelen en kon eenvoudig aangeven naar Venema die bij de tweede paal slecht verdededigd werd en daardoor vrij makkelijk kon intrappen.: 2-4.
Fons Groenendijk bracht ondertussen nog een wissel in. Kanon, die zich in de kwartfinale van de Afrika Cup licht blesseerde en sinds twee weken meer meetraint, maakte plaats voor Nick Kuipers.
ADO Den Haag kwam er niet echt meer aan te pas. FC Utrecht was veel sterker en wist overwicht te houden.
In de blessuretijd was Michiel Kramer nog even gevaarlijk en wist Bakker op zijn aangeven op het doel te schieten, maar de Utrechtse doelman bracht redding.

Helaas de eerste wedstrijd van het seizoen, en dan ook nog het eerste verlies.

Lichtpuntje bij ADO Den Haag was debutant Milan van Ewijk die de hele wedstrijd meespeelde.

Volgende week speelt ADO Den Haag uit tegen PSV. Die uitwedstrijd wordt op het idiote tijdstip van 20:00u op zondagavond gespeeld.
PSV wist zaterdagavond thuis niet langs FC Twente te komen, die wedstrijd eindigde in 1-1.