Datum plaatsing: 26-07-2019 23:01:00

Oefenduel tegen OH Leuven eindigt in gelijkspel

ADO Den Haag speelde vrijdagavond ter voorbereiding op het nieuwe seizoen in Honselersdijk tegen OH Leuven. De wedstrijd eindigde in 1-1.

Het was de achtste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen en voor zover bekend het laatste oefenduel voordat zondag 4 augustus de competitie start. ADO Den Haag speelde vanavond tegen OH Leuven, dat uitkomt in de Belgische Eerste klasse B.

Bij ADO Den Haag ontbrak een aantal spelers. John Goossens en Dion Malone zijn wegens een blessure niet wedstrijdfit.
El Khayati was nog steeds de grote afwezige wegens transferperikelen
En ook Wilfried Kanon ontbrak. Hij viel in de kwartfinale van de Afrika Cup geblesseerd uit. Onduidelijk is of hij vanwege de inspanningen in de Afrika Cup rust heeft gekregen of dat hij nog steeds geblesseerd is.

Yahya Boussakou, die in de voorbereiding op het nieuwe seizoen aan alle oefenwedstrijden deelnam, stond niet bij de opstelling genoteerd. Hij viel donderdag na een half uur geblesseerd uit bij het oefenduel van jong ADO met Kozakken Boys.
Die wedstrijd eindigde zonder doelpunten

Michiel Kramer is zoals bekend deze week op proef en mocht vanavond een half uur meespelen.

In de eerste helft van de wedstrijd waren beide teams aan elkaar gewaagd. ADO Den Haag had wat kansjes. Falkenburg was met een kopbal dicht bij een doelpunt, en een afstandschot van Goppel ging net over.  In de 22e minuut kregen de Belgen een vrije trap, nadat Zwinkels buiten de 16 hands had gemaakt. Die vrije trap leverde niets op, maar twee minuten later schoot Matthieu Meertens van Leuven zijn ploeg op voorsprong: 0-1.
Na dat doelpunt volgde vanwege de hitte een drinkpauze.
De wedstrijd kabbelde daarna verder en werd wat grimmiger met overtredingen aan beide kanten wat zelfs tot een bloedneus van een Belgische speler leidde en in de rust nog voor wat commotie zorgde tussen spelers en begeleiders van beide teams. De rust die overigens werd ingegaan met een kleine onweersbui en verkoelende regen die ook aanhield in de eerste minuten van de tweede helft. De vierde man hield in de rust nauwkeurig de weersomstandigheden in de gaten om te kijken of er na de rust doorgespeeld kon worden.

Na de rust kwam ADO Den Haag terug in de wedstrijd. In de 52e minuut schoot Necid na een corner de bal op de lat. Even daarna wist Goppel de bal in de touwen te werken: 1-1.
Trainer Fons Groenendijk bracht in de 60e minuut Asmelash voor van Ewijk in het veld en Kramer kreeg zoals beloofd een half uur speeltijd. Hij kwam voor in het veld. In de 77e minuutwerd  Nick Kuipers ten koste van Hooi ingebracht. De wissels  zorgden overigens niet voor veel verandering in het spel.
Over en weer waren er nog wat kansjes, bij ADO met name voor Pinas (afstandschot) en Immers, maar tot scoren kwam men niet meer. Zodat de wedstrijd in 1-1 eindigde.

Opstelling ADO Den Haag: Robert Zwinkels; Milan van Ewijk (60. Hennos Asmelash), Tom Beugelsdijk, Shaquille Pinas, Aaron Meijers, Lex Immers, Erik Falkenburg, Danny Bakker, Tijmen Goppel (86. Lorenzo van Kleef), Tomas Necid (61. Michiel Kramer), Elson Hooi (73. Nick Kuipers).