volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 ADO 0 0 0 0 0
2 AJA 0 0 0 0 0
3 AZA 0 0 0 0 0
4 EMM 0 0 0 0 0
5 FEY 0 0 0 0 0
6 FOR 0 0 0 0 0
7 GRO 0 0 0 0 0
8 HEE 0 0 0 0 0
9 HER 0 0 0 0 0
10 PEC 0 0 0 0 0
11 PSV 0 0 0 0 0
12 RKC 0 0 0 0 0
13 SPA 0 0 0 0 0
14 TWE 0 0 0 0 0
15 UTR 0 0 0 0 0
16 VIT 0 0 0 0 0
17 WII 0 0 0 0 0
18 ZWO 0 0 0 0 0
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 24-07-2019 08:44:00

Kramer: Ik hoop dat ik snel weer ga opvallen omdat ik scoor


Terug na serie mislukkingen. Clubloze Kramer gaat bij ADO Den Haag op jacht naar een nieuw contract.


Michiel Kramer (30) is terug bij ADO Den Haag. De spits traint vooralsnog alleen mee, maar de liefde is alweer voelbaar. "Hij is echt een leuke gozer, maar daar doen we het niet voor."
 
 
door Yorick Groeneweg
 
 
Michiel Kramer, ADO Den HaagVoor velen bij ADO Den Haag was het gisteren een weerzien met Michiel Kramer. Van Tom Beugelsdijk tot Lex Immers, van aanvoerder Aaron Meijers tot de van een blessure herstellende Dion Malone. Allemaal voetbalden ze eerder met de 30-jarige spits. Gisteren was de clubloze Rotterdammer voor het eerst weer in Den Haag, waar hij direct de hele training meedeed.
 
 
Voor de oefensessie in de hete ochtendzon kreeg Kramer ook door een groot deel van het personeel al een warm welkom. Zo toverde zijn terugkeer een lach op het gezicht van materiaalman Rob Ravestein. "Echt een leuke gozer, maar daar doen we het niet voor. Hij moet scoren." Dat vond ook het plukje publiek in het bloedhete stadion. Ze zagen weer dezelfde lange slungel als een paar jaar terug. Soms sloffend, maar even zo vaak dodelijk voor het doel.
 
 
Kramer is voorlopig alleen nog op trainingsstage bij ADO. Vandaag wordt Kramer fysiek getest, morgen zal hij weer meetrainen en vrijdag doet hij misschien al wel even mee in de oefenwedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven. Na een zomervakantie van zes weken geniet Kramer weer van het voetballen. "Want dat is toch wat ik het liefste doe."
 
 
Alleen, in de eredivisie heeft hij dat al even niet meer laten zien. Na Kramers droomtransfer van ADO naar Feyenoord raakte zijn loopbaan in het slop. Ook bij Sparta, Maccabi Haifa en FC Utrecht speelde hij sporadisch. "Toch denk ik dat de meeste mensen in Nederland mij nog wel kennen", zegt Kramer, die in Den Haag zelf zijn diensten aanbood. "Dat ik minder heb gespeeld, wil niet zeggen dat ik het voetballen ben verleerd. Ik weet heel goed wat ik nog wel kan."
 
 
Waarom het dan steeds misging? "Dat heeft wel zijn oorzaken", verzucht Kramer, die er een paar opnoemt. "Bij Feyenoord verloor ik mijn plek toen Nicolai Jørgensen gehaald werd. Daarna werd ik verhuurd aan Sparta. Daar was die rode kaart ook niet helemaal handig." Wat heet, de trap in het gezicht van Vitesse-linksback Alexander Büttner leverde hem zeven duels schorsing op.
 
 
Na vijf clubs in tien jaar profvoetbal in Nederland - eerder speelde hij bij FC Volendam en NAC - bood een buitenlands avontuur ook geen uitkomst. In Israël begon hij zoals hij bij Sparta eindigde: met een rode kaart. "Dat hielp niet mee, net als het vertrek van trainer Fred Rutten." Al na een half jaar keerde Kramer terug in Nederland, waar Dick Advocaat hem bij FC Utrecht een herkansing bood.
 
 
"Daar werd het alweer een stuk positiever. Nu ben ik ook een stuk slimmer, meer ervaren. Ik geloof in mezelf en dat zal altijd zo blijven. Door rode kaarten en andere dingen die gebeurd zijn, krijg ik toch steeds snel een bepaalde stempel opgedrukt. Dat verander ik niet snel, maar ik hoop dat ik snel weer ga opvallen omdat ik scoor."
 
 
ADO kan juist wel wat scorend vermogen gebruiken. Tomas Necid is de enige spits, bovendien heeft de club doelpunten ingeleverd. Sheraldo Becker is naar 1. FC Union Berlin, terwijl Nasser El Khayati snel een transfer naar Qatar SC hoopt af te ronden. Kramer benadrukt dat hij bij ADO nog niet zo ver is. "Eerst wil ik gewoon trainen. Dan zien we wel of het bevalt. Al voelt het voor mij nu al goed om hier weer te zijn."