volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 3 3 0 0 9
2 HEE 3 3 0 0 9
3 FEY 3 2 1 0 7
4 TWE 3 2 1 0 7
5 PSV 3 2 1 0 7
6 VIT 3 2 0 1 6
7 UTR 2 1 1 0 4
8 ZWO 3 1 1 1 4
9 WII 3 1 1 1 4
10 VVV 3 1 1 1 4
11 HER 3 1 1 1 4
12 GRO 3 1 0 2 3
13 AZA 2 0 2 0 2
14 EMM 3 0 1 2 1
15 FOR 3 0 1 2 1
16 ADO 3 0 0 3 0
17 RKC 3 0 0 3 0
18 SPA 3 0 0 3 0
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 23-07-2019 08:50:00

Eerste training van Sjaak Polak bij ADO Den Haag Vrouwen


"Een fantastisch elftal"


tekst Klaas-Jan Droppert
 
 
Hij is terug van weggeweest in het Cars Jeans Stadion. Dit keer niet als speler van ADO Den Haag, maar als hoofdtrainer van de vrouwen. Gisteren was de eerste training. " Het is fantastisch om te zien hoe deze groep qua persoonlijkheid en posities bij elkaar past."
 
 
"Ik wil strakke ballen zien. Niet vijf, maar vijftig kilometer per uur. Gaat het mis, is dat niet erg. We hebben ballen zat." De stem van Sjaak Polak, die bij ADO de jeugdopleiding doorliep en een seizoen in de hoofdmacht speelde, klinkt luid en duidelijk door het stadion. En zoals vanouds is de bal nooit ver weg bij een oefening. Ook niet bij zijn eerste klus in het vrouwenvoetbal als hoofdtrainer van ADO Den Haag.
 
 
Met achttien speelsters en twee doelvrouwen begon Polak, onder een regen van versierselen, aan de eerste training. Twee langdurig geblesseerde speelsters, enkele vakantiegangers en drie speelsters van Oranje onder 19 ontbraken. Maar het grootste gemis was de afwezigheid van drie doelpuntenmaaktsters. Met Pia Rijsdijk (SC Sand), Victoria Pelova (Ajax) en Taylor Ziemer (Texas A&M Universiteit) levert ADO Den Haag dit seizoen veel scorend vermogen in. "Dat moet nog blijken", zegt Polak. "We hebben de topscoorster van FC Rijnvogels (Jannet van Belen, red.) gehaald en Jaimy Ravensbergen is doorgeschoven vanuit Jong ADO. Met Kim Mourmans, Pleun Raaijmakers, Annouk Boshuizen, Ilham Abali, Nadine Noordam en Marisa Olislagers hebben we een geweldig middenveld. Echt, we hebben een fantastisch elftal, we moeten alleen in de oefenwedstrijden en trainingen de patronen erin slijpen zodat het straks klopt."
 
 
Polak roemt de teamgeest van zijn team. "Ze trainen keihard, gaan er vol tegenaan. Het is fantastisch om te zien hoe deze groep qua persoonlijkheid en posities bij elkaar past. Als je merkt hoe goed ze met elkaar omgaan, dan kan hier een goed team groeien."
 
 
Toch wil Polak nog geen doelstelling op het seizoen plakken. Vorig seizoen werd ADO Den Haag vierde en haalde het de play-offs voor de landstitel en de halve finale van de beker. Nu, met een grotendeels vernieuwde groep, is dat nog afwachten. "Ik heb er wel ideeën over, maar die wil ik nog niet naar buiten brengen. Misschien kan je daarover pas na vier competitiewedstrijden meer zeggen. Je weet niet of er nog speelsters naar het buitenland vertrekken."
 
 
Zelf een speelster uit het buitenland halen, daarvan lijkt hij niet zo'n voorstander. "Leuk en aardig, maar je weet niet of die bij de groep past. Bovendien heeft ADO Den Haag daarvoor niet zomaar de centen liggen. Maar wie weet komt er nog een verrassing, die er 25 inschiet, aanwaaien."
 
 
Over de speelwijze laat Polak nog niet in zijn kaarten kijken. Over wat hij wil bereiken is hij duidelijk. "Ik wil leuk voetbal spelen, de mensen vermaken. Op die manier hebben mijn speelsters er plezier in. En spelen ze met plezier dan gaan ze verrassende dingen doen. Dingen waarvan ze niet wisten dat ze die konden. Maar als dat niet gaat, dan gaat de beuk erin. De Haagse kaas laten we natuurlijk niet van ons brood eten."