volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 25 18 2 5 56
2 AZA 25 18 2 5 56
3 FEY 25 14 8 3 50
4 PSV 26 14 7 5 49
5 WII 26 13 5 8 44
6 UTR 25 12 5 8 41
7 VIT 26 12 5 9 41
8 HER 26 10 6 10 36
9 GRO 26 10 5 11 35
10 HEE 26 8 9 9 33
11 SPA 26 9 6 11 33
12 EMM 26 9 5 12 32
13 VVV 26 8 4 14 28
14 TWE 26 7 6 13 27
15 ZWO 26 7 5 14 26
16 FOR 26 6 8 12 26
17 ADO 26 4 7 15 19
18 RKC 26 4 3 19 15
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
ElfVoetbal.nl

Datum plaatsing: 20-07-2019 13:08:00

Maurice Steijn van VVV Venlo naar Emiraten: Ik heb zin in het avontuur


De afgelopen vijf weken verbleef Al Wahda uit de Verenigde Arabische Emiraten op trainingskamp in Nederland. Een planning die al vaststond voor de komst van Maurice Steijn, de nieuwe Nederlandse trainer.


tekst Glenn Duijzer
 
 
"Het trainingskamp was door de club al eerder gepland. Na het tekenen van mijn contract, heb ik daar nog contact over gehad.
Het had wel voordelen. Ik kon nu op mijn gemak alles in Nederland verder afhandelen. Op zaterdag 20 juli vliegen we terug naar huis", vertelt de 45-jarige Haagse oefenmeester tegenover ELF Voetbal. "We hebben tijdens het trainingskamp een paar goede oefenwedstrijden gespeeld tegen FC Twente, De Graafschap en ADO Den Haag. Na terugkomst in Abu Dhabi spelen we nog één oefenwedstrijd voordat de wedstrijd tegen Al Nassr in de Aziatische Champions League op het programma staat."
 
 
AFC Champions League
Steijn, die vorige maand ontslag nam als trainer van VVV-Venlo, wist niet dat hij het nieuwe seizoen zou beginnen met een Champions League-wedstrijd. "Ik had wel de ambitie om een keer naar het buitenland te gaan, maar om dan direct te beginnen met een Aziatische ChampionsLeague-wedstrijd. Nee, nooit verwacht. Maar de aanbieding kwam voorbij en die heb ik met beide handen aangegrepen."
 
 
Aanpassingen
Hoewel Steijn bij een ploeg uit het Midden-Oosten tekende, is de taal niet direct een barrière. "De voertaal is Engels in de selectie. Alle spelers spreken goed Engels. Mijn Engels gaat met stappen vooruit. In de technische staf zitten vijf Nederlanders, onder wie Luc Nijholt. Dat zorgt er ook voor dat ik me sneller kan aanpassen. Sommige jongens zaten al bij de club, voordat ik er tekende. Die konden mij ook op alles voorbereiden. De temperaturen zijn rond de 45 graden. We trainen en spelen de wedstrijden daarom in de avonduren."
 
 
Contract
"Ik heb voor één jaar getekend met een optie voor nog een jaar. Ik wil eerst kijken of het buitenlandse avontuur wel bevalt. Tot nu toe niets dan lof voor alles. Het is een fijne club met fijne mensen om mee te werken."
 
 
Mentaliteit
Wat direct opvalt aan de spelers van Al Wahda, is de verkeerde vorm van agressie. Naar zowel de scheidsrechter als de tegenstanders. Is dat het eerste punt waar jullie aan gaan werken? "Ik heb de spelers in de rust van de wedstrijd tegen ADO Den Haag wel aangesproken. We moeten irritaties laten varen en vooral ons eigen spelletje blijven spelen. De spelers moeten hun verantwoording pakken. Dat hebben ze na rust ook gedaan."
 
 
Rijkdom
 
Een vaak gehoord vooroordeel over spelers uit de VAE is dat ze zo rijk zijn. Dat het voetballen maar bijzaak is. "Dat geldt ook binnen de selectie van Al Wahda. Maar ondanks die goede salarissen zie ik dat de spelers gretig en ambitieus genoeg zijn om toch hun vaardigheden te willen verbeteren."
 
 
ADO Den Haag
Direct na de aanstelling van Maurice Steijn werd de club met nog een ex-ADO Den Haag trainer in verband gebracht: Rob Meppelink. "Dat is buiten mij om gegaan. Rob was in beeld voor een functie binnen de jeugdopleiding van Al Wahda. Dat is een aparte afdeling binnen de club. Ik weet niet waarom dat niet is doorgegaan. Wel dat Mark Wotte het nu is geworden. Ook een ex-ADO Den Haag trainer. Een trainer onder wie ik twee jaar bij ADO Den Haag heb gevoetbald. Het is wel heel bijzonder dat we na al die jaren samen bij dezelfde club gaan werken. Ik heb daar wel zin in."
 
 
 
Gezin
"Wat natuurlijk ook meewerkt, is dat we als gezin verhuizen naar Abu Dhabi. Mijn zoon Sem gaat ook voetballen bij Al Wahda. Mijn dochter gaat naar de internationale school in Abu Dhabi. We moeten binnenkort wel op zoek naar een huis."
 
 
Buitenlandse spelers
De regelgeving in de VAE is duidelijk over het aantal buitenlandse spelers binnen een selectie. "We hebben nu de beschikking over een Argentijn (Sebastián Tagliabúe, red.), Braziliaan (Leonardo, red.), Uruguayaan (Nicolas Milesi, red.) en een Zuid Koreaan (Rim Chang-woo, red.). Daarmee zitten we direct aan het maximale aantal buitenlanders. Voor mijn zoon gelden andere regels. Hij kan gewoon spelen. Sem is nog onder de twintig jaar en valt dan onder de homegrown-regel."