het vaderland

Datum plaatsing: 21-08-1935 12:00:00

ADO verslaat elftal van de Egyptische tramwegmaatschappij met 4-1

De gasten in de le helft uitgespeeld. Er was gisteravond zeer groote belangstelling voor den wedstrijd van A.D.O. tegen een elftal van Egyptenaren. Men koesterde vermoedelijk hooge verwachtingen van het spel der gasten en het leek er aanvankelijk ook op dat daaraan zou worden voldaan.

De tegenstander in het Zuiderpark was het elftal van de Tramweg maatschappij uit Alexandrië dat afgelopen seizoen in eigen land kampioen was geworden en had daarvoor als beloning van de eigenaar een trip door Europa cadeau gekregen. Het elftal was versterkt met vier spelers van de "international Club d'Caïro". In tegenstelling tot eerdere berichten was het dus niet het officiële Egyptische Olympisch elftal

De donker gekleurde vreemdelingen speelden vlot samen, maar zochten hun kracht in te kort samenspel, dat daarenboven te veel in de breedte werd gespeeld, met het gevolg dat die slechts zelden gevaarlijk waren. Ondanks het feit dat er bij A.D.O.
eenige spelers nog niet in vorm waren, vlotte het bij de Hagenaars, vooral in de tweede helft beter. Vermoedelijk waren de Egyptenaren toen grootendeels uitgespeeld, waarvan de bewegelijke Haagsche voorhoede dankbaar profiteerde door in 3 minuten tijd den stand van 1-1 te wijzigen in 4-1,
ADO verslaat elftal van de Egyptisch tramwegmaatschappij met 4-1
A.D.O. bleef ook daarna nog actief, maar moest zich toch met een zege met dezelfde cijfers vergenoegen. Bij de Egyptenaren waren de doelman en de spil de besten. terwijl voor de rust de achterhoede zich kranig weerde,maar te veel van haar krachten had gevergd en in de tweede helft weinig weerstand meer kon bieden.

A.D.O. speelde over het geheel genomen een vlot, aantrekkelijk spel; vooral de linkervleugel deed goed werk,maar individueel lieten ook Berg en bij vlagen de nieuweling v. d. Beukel aardig spel zien. In de middenlinle waren Schurink en van Maren niet bijster op dreef en ook In de achterhoede deden van Osch en Choufour soms bedenkelijk onhandig; maar toch had dit tweetal ook vele goede oogenblikken. Doelman Kwak heeft weinig moeilijk werk te doen gehad.

De Egyptenaren namen na eenige A.D.O.aanvallen binnen 10 minuten de leiding. Wel kreeg A.D.O. kans om direct daarop gelijk te maken, doch W. Tap schoot hard tegen de paal. Net duurde nog 17 minuten voor De Korte uit een voorzet van Schuring gelijk kon maken door een fraaien kop- bal. Het spel ging gelijk op en daar voor de doelen niet doortastend genoeg werd gespeeld ging de rust in zonder verdere doelpunten.

In de tweede helft hadden de Egyptenaren weinig meer in te brengen. Wel verdedigde de doelman zijn heiligdom met mannenmoed, maar na ongeveer 20 minuten werd een schot van den toestormenden B. Tap uit een voorzet van Berg hem te machtig.
Direct daarop maakte v. d. Beukel er fraai 3-1 van terwijl Berg nog geen minuut later voor de vierde maal kon doelpunten.

Het was vrijwel donker toen scheidsrechter v. d. Meer, die geen fout maakte,het einde aankondigde.