Datum plaatsing: 06-07-2019 18:12:00

Verslag en foto's: ADO wint met dubbele cijfers van Laakkwartier

Zaterdagmiddag oefende ADO Den Haag tegen HVV Laakkwartier op het oude vertrouwde terrein aan de Jan van Beersstraat. De wedstrijd werd met 0-10 gewonnen door ADO Den Haag.

Trainer Fons Groenendijk begon de wedstrijd, die ondanks de regen goed werd bezocht, met de sterkste formatie. En dat uitte zich al snel in doelpunten, waarvan het grootste gedeelte op Necids naam kwam. Na 21 minuten speeltijd stond het al 0-3 door een zuivere hattrick van Tomas Necid. Ook bij het vierde doelpunt in de 27e minuut was Necid betrokken, hij gaf de voorzet aan El Khayati die hem achter keeper Veugelers in de touwen schoot: 0-4. De ruststand werd 0-7 door weer een doelpunt van Necid - ditmaal van achter zijn standbeen -, een doelpunt van Lex Immers en op slag van rust een treffer van Falkenburg die na een rebound de keeper wist te verschalken.

Na de rust bracht trainer Fons Groenendijk drie wissels in. Goppel, van Kleef en Groothuizen kwamen in het veld voor Goossens, Bakker en Zwinkels.  Nadat Falkenburg in de 58e minuut op de lat had geschoten zette El Khayati een minuut later de 0-8 op het scorebord.
In de 61e minuut werden de overige acht spelers van ADO Den Haag gewisseld. Daarna was het lang wachten op doelpunten. Het begon gedurende de tweede helft steeds harder te regenen en ook regende het fouten. De kansen die de profs kregen werden niet of slecht benut. Mooie voorzetten die Goppel gaf, kwamen niet aan. Pas in de 86e minuut wist ADO weer vat op het spel te krijgen. Ladan en Van Kins brachten de eindstand op 0-10.

Volgende week houdt ADO Den Haag een trainingskamp in Zeeland en speelt daar maandag en vrijdag oefenwedstrijden.

Opstelling ADO Den Haag: Robert Zwinkels (46. Indy Groothuizen), Tom Beugelsdijk (60. Nick Kuipers), Aaron Meijers (60. Donny Gorter), Tomas Necid (60. Delano Ladan), Lex Immers (60. Hennos Asmelash), John Goossens (46. Thijmen Goppel), Danny Bakker (46. Lorenzo van Kleef, 69. Maarten Rieder), Shaquille Pinas (60. Muringen), Nasser El Khayati (60. Mats van Kins), Milan van Ewijk (60. Robin Polley), Erik Falkenburg (61. Boussakou)