Datum plaatsing: 01-07-2019 22:54:00

Foto's en verslag: ADO wint oefenduel van jubilaris SVV Scheveningen

ADO Den Haag heeft maandagavond ook de tweede oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. Tegenstander was tweede divisionist SVV Scheveningen, die dit jaar op de dag af 100 jaar bestaat.

Het is de 24e maal dat de clubs voor een oefenduel egen elkaar uit kwamen. Vorig jaar werd het onderlinge treffen met 1-3 gewonnen door ADO Den Haag.

Trainer Fons Groenendijk had een andere opstelling op het veld gezet dan in de wedstrijd tegen Honselersdijk afgelopen zaterdag. In die wedstrijd liet hij vrijwel alle basisspelers van vorig seizoen starten en in de de tweede helft stond er een groot gedeelte van het tweede elftal in het veld. Vanavond koos hij ervoor een mix van beide elftallen in de beide helften op te stellen.

De wedstrijd werd met 1 minuut stilte begonnen vanwege het overlijden van oud Scheveningen keeper en keeperstrainer Piet van der Toorn. Enkele uren voor het begin van de wedstrijd kwam het trieste bericht op Houtrust binnen dat de oud doelman was overleden.

Het spel in het begin van de wedstrijd was rommelig, beide teams waren redelijk aan elkaar gewaagd. In de 17e minuut kwam ADO op voorsprong door een doelpunt van Lex Immers.
De Scheveningers zetten de aanval erna in en keeper Groothuizen had het even moeilijk, maar wist zijn doel schoon te houden.
In de 23e minuut werd de eerste wissel door Groenendijk ingebracht. Gorter kwam in het veld voor Malone.
ADO ging op jacht naar het tweede doelpunt en bijna zag Asmelash zijn kans benut, maar de bal kwam net boven het doel van de Scheveningse keeper Wesley Zonneveld, in de 31e minuut kwam ADO Dan wel op 0-2 voorsprong door een doelpunt van Necid op aangeven van Immers.
Vlak voor rust hadden de Scheveningers nog kans op een aansluitingstreffer. De bal werd vanuit een corner net naast het doel van keeper Indy Groothuizen geschoten.

Na de rust werd het een stuk minder spannend. Voor ADO waren er 11 nieuwe spelers het veld ingekomen. Kansen waren er nauwelijks en zo kabbelde de tweede helft doelpuntloos voort, zodat de ruststand ook de eindstand bleek te zijn.

Zaterdag speelt ADO Den Haag de derde oefenwedstrijd, dan is HVV Laakkwartier aan de Jan van Beersstraat om 17:00 uur de tegenstander.