Het Vrije volk

Datum plaatsing: 06-08-1945 11:20:00

Jubileumtournooi ADO: D.H.C. wint het Zilveren Doel

De slotpartij van het Jubileumtournooi tussen ADO en DHC is het hoogtepunt van deze wedstrijden geworden.

Ruim 11000 toeschouwers hebben genoten van een prima gespeelde wedstrijd, waarin onze stadgenoten hun tegenpartij technisch de baas waren, doch het meerdere uithoudingsvermogen en de ontembare wil van de Delftenaren om te winnen, ten slotte den doorslag hebben gegeven in het voordeel van DHC.

Aanvankelijk was ADO iets beter dan DHC. De rood-groenen waren technisch superieur aan de Delftenaren, die het voorlopig van hard werken moesten hebben. Na 20 minuten kwam de beloning voor de Hagenaars in de vorm van een fraai doelpunt van Appel, na uitstekend voorbereidend werk van Clavan, 1-0. Verre van ontmoedigd speelde DHC verder; de Delftenaren kregen enige kansen, maar in hun aanval werd de doorzetter Dijkman terdege gemist. Subliem spel van v. d. Engel gaf Schröder gelegenheid Niessen onhoudbaar te passeren, 1-1, waarmede de rust werd aangekondigd.

Na de pauze kwam DHC in de aanval. Een doelpunt van Schröder werd wegens buitenspel niet toegekend, wat slechts uitstel van executie betekende, want even daarna was het wederom v. d. Engel, die de Haagse verdediging te snel af was en thans v. d. Geest in staat stelde onhoudbaar te doelpunten, 2-1. Geheel ADO trok de laatste minuten ten aanval, doch op energieke wijze wist de Delftse defensie de gelijkmaker te voorkomen. De verliezers partij tussen HBS en VUC had niet veel om het lijf, daar de Kraaien met een zwak elftal verschenen. VUC won met 2.

Voorzitter Wiarda reikte aan de aanvoerders de prijzen uit, en wel: DHC (Zilveren doel); ADO (grote zilveren beker); VUC (kleine zilveren beker).