Haagsche Courant (oud)

Datum plaatsing: 11-11-1946 11:04:00

Het was weer mis met ADO in Haarlem

Ook de belangrijke ontmoeting tegen EDO in Haarlem werd niet in een overwinning voor de Haagsche rood-groenen omgezet Zij ’t op het nippertje -de schaal had voor hetzelfde geld naar de zijde der Zuiderparkers kunnen doorslaan- bleven de Haarlemmers op eigen grond met 2-1 in de meerderheid.

Voor de rust was het een van beide zijden slecht gespeelden wedstrijd. Reeds in het begin miste EDO een paar opgelegde kansen Na een half uur weifelde de ADO achterhoede met ingrijpen en EDO doelpuntte;  10 minuten voor rust maakte v d Spek dankbaar gebruik van een fout van Everstein en vergrootte den voorsprong sprong (2-0). Na de pauze zijn de Hagenaars het meest in den aanval
geweest Na 15 minuten werd een goede aanval besloten met een doelpunt van Joop Everstein 2-1.

Alles geleek er nog op dat ADO tenminste een gelijk spel uit het vuur zou sleepen doch de voorhoede was te onmachtig om meerdere doelpunten te scoren ADO had een invaller voor Becker waarvoor Joop Everstein inviel