volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 HEE 2 2 0 0 6
2 AJA 2 2 0 0 6
3 PSV 2 2 0 0 6
4 VIT 2 2 0 0 6
5 VVV 2 1 1 0 4
6 TWE 2 1 1 0 4
7 FEY 2 1 1 0 4
8 WII 2 1 0 1 3
9 GRO 2 1 0 1 3
10 HER 2 1 0 1 3
11 AZA 1 0 1 0 1
12 UTR 1 0 1 0 1
13 ZWO 2 0 1 1 1
14 EMM 2 0 0 2 0
15 ADO 2 0 0 2 0
16 SPA 2 0 0 2 0
17 FOR 2 0 0 2 0
18 RKC 2 0 0 2 0
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 27-04-2019 10:06:00

Het wordt steeds gekker met Sheraldo Becker


Met een assist en een doelpunt onderstreepte Sheraldo Becker donderdag tegen Excelsior (3-1) zijn goede vorm. Het is nog maar de vraag of ADO de vleugelflitser kan behouden.


Sheraldo Becker, ADO Den Haagdoor Yorick Groeneweg
 
 
Steeds duidelijker was het hoorbaar. Als Sheraldo Becker donderdagavond in de tweede helft weer eens aan de bal kwam, rolde er steeds meer geluid van de tribunes. Kwam hier weer een rush, een geplaatste voorzet of een treffend schot? Ze kwamen allemaal voorbij tegen Excelsior, dat net als FC Utrecht en AZ de laatste weken op een hoopje gespeeld werd. Mede dankzij een flitsende Becker.
 
Zes doelpunten staan er al achter zijn naam en inmiddels ook acht beslissende voorzetten. Ter illustratie: in zijn voorgaande twee seizoenen in Den Haag bij elkaarmaakte hij er in totaal vijf en had hij acht assists. Ook eerder bij PEC Zwolle en Jong Ajax kon de nu 24-jarige rechtsbuiten niet zulke cijfers overleggen. Al zat de overtuiging er altijd al in.
 
 
"Ik weet wat ik kan", zegt hij zelfverzekerd. "Dit had ik drie seizoenen lang hier willen doen, maar gelukkig ben ik nu goed bezig. We zijn nu zeker van nog een jaar in de eredivisie, dat is het allerbelangrijkste."
 
Beckers contract bij ADO Den Haag loopt na de competitie af. De club wil hem graag houden en hoopt ook dat hij toehapt. Af en toe krijgt de leiding signalen dat het kan, maar de nummer 7 gaat er nog niet dieper op in. "Ik ben blij dat ik voor ADO speel, voor de rest weet ik niet wat er gaat gebeuren. Ik ben belangrijk nu, dat wil ik altijd zijn. Ik presteer ook omdat ik een goed team om me heen heb."
 
Het heeft er ook voor gezorgd dat de benadering van Becker anders is. Sloeg de haat-liefdeverhouding vaak de verkeerde kant op bij het publiek, nu wordt hij gewaardeerd. Andersom is dat ook zo, al zat uitbundig juichen voor Midden-Noord er na de 3-1 tegen Excelsior er even niet meer in. "Ik wilde wel, maar ik was zo moe. We zaten er helemaal doorheen."
 
Toch lijkt Becker af en toe met een extra tankje brandstof op zijn rug te voetballen. Hij blijft maar gaan. "Ik kan echt niet op elke bal gaan, maar meestal ga ik wel diep. Wie hem ook geeft. Als ik de bal krijg, probeer ik naar het doel te gaan."
 
 
Waardering
Met succes dus, waardoor hij veel waardering oogst. "Het is omgeslagen. Ik snap het ook wel, hoor. Ze verwachten dat mijn rendement hoog is. Ik ben wel gehaald daarvoor. Een buitenspeler moet gewoon goals en assists leveren. Dat ging eerst moeizaam, in 2019 ben ik goed bezig. Wat ik anders doe? Geen idee, ik blijf altijd hetzelfde doen."
 
 
Ook voor ADO is dat te hopen, al leek trainer Fons Groenendijk al voor te sorteren op een vertrek van enkele doorslaggevende spelers. Becker, maar ook topscorer El Khayati. "Het is afwachten. We weten wat ze kunnen en als het rendement omhooggaat dan weet je dat er belangstelling komt. Het is ook mijn taak om spelers beter te maken bij ADO. Als dat lukt en ze gaan naar een grotere club dan moet je ook trots zijn, die jongens een hand geven en ze succes wensen."