volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 13 11 2 0 35
2 AZA 13 9 2 2 29
3 WII 13 8 1 4 25
4 PSV 13 7 3 3 24
5 VIT 13 7 2 4 23
6 HEE 13 5 6 2 21
7 HER 13 6 3 4 21
8 UTR 13 6 2 5 20
9 GRO 13 6 2 5 20
10 FEY 13 5 5 3 20
11 TWE 13 5 3 5 18
12 SPA 13 4 4 5 16
13 EMM 13 4 1 8 13
14 FOR 13 3 3 7 12
15 ADO 13 3 1 9 10
16 ZWO 13 3 1 9 10
17 VVV 13 3 0 10 9
18 RKC 13 1 1 11 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 23-04-2019 20:00:00

Zwinkels: Altijd op zoek naar andere manier om mijzelf fit te houden


In de afgelopen weken groeide doelman Robert Zwinkels weer naar de vorm die hij vorig seizoen had. Ondanks de 3-1 nederlaag in Eindhoven, behoorde de Haagse doelman tegen PSV ook weer tot de uitblinkers.


Tekst: Glenn Duijzer  Foto’s: Philip Bras

Hoe moeten we die eindstand nu bekijken? ADO verliest met 3-1 van PSV of ADO verliest slechts met 3-1 van PSV?
"Tsja, als je het spelbeeld van de eerste helft bekijkt, dan was de verhouding volgens mij 80/20 in het voordeel van PSV. Kijk je naar de gecreëerde kansen, dan valt het wel mee. Een echte kans van De Jong stop ik, maar voor de rest kan ik mij niets herinneren. Dus optisch zag het er naaruit dat PSV de dominante ploeg was zonder iets te creëren. Na rust werden wij iets brutaler waarbij we ook iets meer weggaven. We kregen daardoor een paar kansjes, maar uiteindelijk wel een terechte overwinning voor PSV. Stiekem hoop je altijd op iets meer. Dan hadden we voor rust iets brutaler moeten zijn aan de bal."

ADO Den Haag , PSV, Robert Zwinkels

Direct na de 2-1 van Tomas Necid was er een mogelijkheid op meer.

"Dat zijn de kansjes, waar wij het van moeten hebben in dit soort wedstrijden. Maar ik kan mij ook nog een kopbal van Erik Falkenburg voor de rust herinneren. Dat scheelde ook niet veel. Dat zijn onze momenten, die moeten we erin prikken."

 

De statistieken van deze wedstrijd nog eens teruggekeken. 22 doelpogingen van PSV ,waarvan er 10 op doel waren. ADO Den Haag had overigens 5 doelpogingen, waarvan er één (Necid) op doel was.
"Dat valt nog wel mee. Vorige week tegen AZ was het drukker."

 

Een kwartier voor tijd kwam je in botsing met De Jong van PSV. Dat zag er vanaf de tribune niet goed uit.
"Van rechts werd die bal laag voorgetrokken. Ik had wel het gevoel dat ik daar naartoe moest gaan met mijn handen. Ik kreeg daarbij een tik tegen mijn hoofd. Ik ben niet echt weggeweest, maar het was wel een vervelend tikje. De Jong gaf later aan dat hij het was. Voor mijn gevoel was het wel nuttig om daar even mijn rust te nemen."


Als je de herhaling goed bekijkt, dan was er contact. Maar de ernst van de blessure leek minder te zijn.
"Dat zijn wel van die ballen, waarbij je als keeper heel kwetsbaar bent. Je duikt met je hoofd naar voren wel de ruimte in waar ook de inkomende spelers naar toekomen. Dan is de kans wel groot dat je tegen een beuk oploopt."


Je keept de laatste weken weer op het niveau van vorig seizoen.
"Dat ben ik wel met je eens. Ik kan niet zeggen dat het een moeilijke periode was, maar ik was er niet over tevreden. Ik weet dat er voor mij meer in zit of zat. Dat ging eigenlijk ook wel een beetje voor het gehele elftal op. Ik heb aan wat knoppen moeten draaien, ook fysiek. Om sterker en beter te worden. Dat is gelukt en daarom voel ik mij de laatste weken weer beter. Ik ga mij steeds beter voelen, dus dat is positief."


Wat bedoel je precies met knoppen draaien?
"Dan moet je denken aan de persoonlijke begeleiding op fysiek gebied. Ik wilde een andere insteek of prikkel. Daar ben ik nu mee bezig. Ik ben altijd op zoek naar een andere manier om mijzelf fit en goed te houden."


Jammer dat het seizoen over drie wedstrijden is afgelopen?
"We hebben volgend seizoen ook weer. Die trein rijdt gewoon door. Ik ben mijzelf aan het converseren zeg maar, voor volgend seizoen en daarna. Voor dit seizoen geldt alleen maar om zoveel mogelijk punten te behalen en het goede gevoel mee te nemen naar volgend seizoen. Dan is de start ook beter en het niveau ook hoger."


Er is de afgelopen week veel gesproken over het verplaatsen van speelronde 33. Je hebt een verleden bij Ajax. Wel heel lang geleden, maar wat is jouw mening hierover?
"Alle clubs hebben met de KNVB om tafel gezeten en dit is eruit gekomen. Daar hebben wij als spelers niets over te zeggen. Ik had zelf heel graag de laatste thuiswedstrijd op de zondagmiddag willen spelen. Dan had ik met mijn zoontje het veld op kunnen lopen. Dat gaat nu niet door, omdat het een avondwedstrijd is geworden. Hij gaat normaal om half acht naar bed. Dat is wat ik persoonlijk jammer vind."
ADO Den Haag , PSV, Robert Zwinkels

Om er dan toch een positieve draai aan te geven. Je eindigt het seizoen met een thuiswedstrijd.
"Dat is wel weer een positief iets. Als we een goed resultaat behalen, kunnen we er nog een leuk feestje van maken. We kijken nu wel ver vooruit. Donderdag staat de eerste wedstrijd al op het programma, thuis tegen Excelsior. Zij spelen nog voor lijfsbehoud. Wij willen die punten ook behalen om toch nog te proberen te stijgen op de ranglijst. Die gaan we eerst aanpakken."


Maar in die wedstrijden daarna staat ook nog van alles op het spel. Bij Feyenoord is het afscheid van trainer Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie. Mocht Willem II de bekerfinale verliezen, kunnen ze zich via de eindstand ook nog plaatsen voor de play-offs.
"Absoluut, het worden in ieder geval geen zondagavondwedstrijden. Ik denk dat het wel goed is om ook die laatste wedstrijd onder weerstand te spelen. Die moet je wel hebben om zelf ook een goede partij te spelen."


Het leek erop, dat jullie de instelling tegen PSV hadden om een zo klein mogelijke nederlaag te lijden. Al snel beginnen met tijdrekken en een vrij defensieve veldbezetting. Hoe voelt dat als voetballer? Gaat dat tegen je gevoel in?
"Ik denk niet dat we heel bewust hebben tijdgerekt. Er werden maar twee minuten extra gespeeld voor de rust. Ik moest bijvoorbeeld wel even de tijd nemen bij mijn blessure. Dat was niet om tijd te rekken. Als je op bezoek gaat bij clubs zoals PSV moet je door de eerste storm heen komen. Dat viel niet mee. Er waren ook grote periodes dat ze er niet doorheen kwamen. Dan zie je wel dat er mogelijkheden komen. Natuurlijk hadden we meer aan de bal willen brengen. Daar hebben we het in de kleedkamer in de rust over gehad. We hebben voetballers in ons team, die graag de bal in de voeten willen hebben. Die willen we ook graag benutten. Dat lukte niet altijd en dan worden die spelers overgeslagen. Dat is wel vervelend voor hen."


Is het veelzeggend dat de 1-0 voor PSV door een verdediger werd gescoord?
"Lange bal vanaf het middenveld op links, Dumfries. We hadden voor rust moeite met het opkomen van Dumfries, van hun achterhoede. Daar hebben we in de rust een kleine aanpassing voor gemaakt. Hierdoor kon hij na de rust wat minder komen. Dat lukte aardig. Dumfries heeft een aardige actie met dat opkomen en dat is zijn kracht."


Kortom.
"Wonden likken en weer doorgaan."


Een ingecalculeerde nederlaag? Maar niet met dat grote verschil die iedereen, behalve jullie dan, hadden verwacht.
"We gaan altijd voor een resultaat. Als je in het begin van het seizoen de punten verdeelt, vul je niet snel een punt in bij PSV uit. We hebben toch wat momenten in deze wedstrijd gehad waar er meer in had gezeten. Helaas hebben we die niet kunnen pakken en is het toch een terechte overwinning voor PSV geworden."


Je zegt een terechte overwinning voor PSV. Had jij nou een moment in de wedstrijd het idee dat ze op jacht gingen naar treffers om het doelsaldo op te vijzelen?
"Nee, dat had ik niet. Ik begrijp ook niet dat ze verwachten kampioen te worden door alle wedstrijden te winnen. Ik had geen moment het idee dat ze gingen jagen op meer treffers. Dat had ik bijvoorbeeld wel verwacht na die 1-0. Misschien was PSV wel behoedzaam voor onze omschakeling. Waar we de vorige wedstrijden tegenstanders wel pijn deden. Het is misschien wel onze verdiensten dat ze niet blind op jacht gingen naar meer treffers."