Datum plaatsing: 21-04-2019 22:00:00

Verslag: ADO Den Haag maakt het PSV niet moeilijk

Zondagmiddag speelde ADO Den Haag de laatste wedstrijd van de 31e competitieronde uit tegen PSV

ADO Den Haag trainer Fons Groenendijk stelde deze wedstrijd uit in Eindhoven tegen PSV een redelijke fantasiestelling op. Lex Immers stond ditmaal weer op het middenveld achter de spits en El Khayati stond nu in de punt van de aanval.
Verder was de verdediging ten opzichte van eerdere wedstrijden volledig aangepast als gevolg van blessures (Troupee en Pinas) en de schorsing van Beugelsdijk. Danny Bakker was van het middenveld naar de  verdediging afgezakt en Donny Gorter nam diens plaats in op het middenveld. En ook Wilfried Kanon mocht op een basisplaats in de verdediging rekenen samen met Dion Malone.

PSV had in de strijd voor het landskampioenschap maar een doel: winnen en met een zo hoog mogelijk doelsaldo,
PSV had overwicht en de Haagse doelman Zwinkels lag diverse keren onder vuur. In de 20e minuut bracht Dumfries zijn team op voorsprong. ADO had even later de kans op de gelijkmaker. Falkenburg had de bal voor het inkoppen, maar kopte ruim over het doel van keeper Zoet.

Na rust had PSV alle kansen, maar wist ze niet af te maken. Pas in de 83e minuut verdubbelde De Jong de stand: 0-2.
Necid die in de 79e minuut was ingevallen voor Falkenburg maakte het nog even spannend door vlak voor tijd de 2-1 op het scorebord te zetten. Maar Malen kopte  in de blessuretijd de 3-1 voor PSV achter Zwinkels. ADO zakt een plekje op de ranglijst en staat nu op de 12e plaats.

Donderdag speelt ADO Den Haag in eigen huis tegen Excelsior.