Haagsche Courant (oud)

Datum plaatsing: 09-04-1939 19:39:00

Een aantrekkelijke wedstrijd. ADO -Wimbledon 2-5.

Op Eersten Paaschdag speelde A.D.O. een wedstrijd tegen de Engelsche amateursclub Wimbledon, welke door de gasten met 5-2 werd gewonnen. (Ruststand 3-1).

De groote nederlaag komt in hoofdzaak op rekening van den Haagschen doelman, die eenige fouten maakte, welke even zoovele doelpunten kostten. In het veld wofen de partijen vrijwel tegen elkaar op. Tegenover de betere techniek der Engelschen stelden de Zuiderparkers een frisch, levendig spel. De ontmoeting, welke door een groot aantal bezoekers - mede aangelokt door het fraaie weer - werd bijgewoond, was dan ook het aankijken ten volle waard. Een kwartier na den aftrap nam A.D.O. de leiding. De linksbuiten Neuteboom benutte een pass van rechts en onhoudbaar joeg hij den bal in het net. Spoedig was het 1-1 en niet lang daarna 2-1 voor de Engelschen, die zich een strafschop toegewezen zagen. Nog voor de rust verhoogde Wimbledon den voorsprong tot 3-1.

Niet ontmoedigd viel A.D.O. na de hervatting de Engelsche veste telkens weer aan en na 10 minuten hadden de roodroenen succes, opnieuw door Neuteboom, die op den linkervleugel kans op kans schiep en ze ook zelf wist te benutten. Doch kort daarna waakte Wimbledon een einde aan de illusies van A.D.O. door het vierde doelpunt in het net te deponeeren, tien minuten voor het einde nog gevolgd door een vijfde.