volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 25 18 2 5 56
2 AZA 25 18 2 5 56
3 FEY 25 14 8 3 50
4 PSV 26 14 7 5 49
5 WII 26 13 5 8 44
6 UTR 25 12 5 8 41
7 VIT 26 12 5 9 41
8 HER 26 10 6 10 36
9 GRO 26 10 5 11 35
10 HEE 26 8 9 9 33
11 SPA 26 9 6 11 33
12 EMM 26 9 5 12 32
13 VVV 26 8 4 14 28
14 TWE 26 7 6 13 27
15 ZWO 26 7 5 14 26
16 FOR 26 6 8 12 26
17 ADO 26 4 7 15 19
18 RKC 26 4 3 19 15
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 06-04-2019 13:33:00

Beugelsdijk: Naar elkaar kijken in balbezit en niet gelijk schieten


In de zogenaamde ‘Engelse week’, moet ADO Den Haag driemaal aantreden tegen ploegen waartegen iets te halen is.


Tekst: Glenn Duijzer
 
De eerste wedstrijd was tegen Vitesse thuis. De geel-groenen vochten zich knap terug tot een 3-3 gelijkspel. De tweede wedstrijd was uit tegen Fortuna Sittard. Daar werd een enigszins teleurstellend gelijkspel behaald, nadat de Hagenaars een uur met een man meer speelden.
 
 
Dit weekend staat de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht op het programma (zaterdag 18.30 uur). Met wie kan er beter naar deze week gekeken worden, dan met ADO’s ‘Engelse’ verdediger Tom Beugelsdijk.
 
 
 
Je speelt meer dan een uur met een man meer en toch creëer je geen kansen.
"Nagenoeg geen enkele kans. Misschien via Immers voor rust en met Falkenburg na rust een kansje, maar in ieder geval veel te weinig."
 
 
Wat was tegen Fortuna volgens jou het probleem?
"Het tempo lag te laag, de bewegingen, de slimheid om bijvoorbeeld een bal aan iemand anders te spelen. Ik denk dat we beter naar elkaar hadden moeten kijken. Als je een bal ontvangt, eerst aannemen en kijken of er iemand naast je er beter voorstaat in plaats van gelijk te schieten. We hadden het nu kunnen beslissen."
 
 
Dat klopt, maar dan kijkend naar die laatste paar minuten van Fortuna, had het ook vervelend kunnen aflopen.
"Dan verlies je hem bijna nog. Iedereen wil die winnende goal maken. Dan mag je blij zijn dat je in die counter geen tegentreffer incasseert. Daar kwamen we goed mee weg."
 
 
Je geeft het al eerder aan. Tegen Fortuna was het de ideale kans om grote stappen te maken richting het einde van het seizoen. Emmen, Excelsior en De Graafschap verliezen allemaal.
"Dat maakt het aan de ene kant wel zuurder. Als we hadden gewonnen, waren we nagenoeg veilig geweest. We lopen wel met die 0-0 op die ploegen uit. Zaterdag hebben we weer een wedstrijd waarin we punten kunnen pakken. Neemt niet weg dat ik enorm baal van deze wedstrijd. We hadden hem moeten winnen. Na de rode kaart hadden we de wedstrijd uit moeten spelen. Dat doen we."
 
 
Je kunt je ook niet verbijten over het tijdrekken dat Fortuna Sitttard richting het einde van de wedstrijd deed?
"Dat was tactisch goed van Fortuna. Dat zou iedere ploeg, die in dezelfde situatie zit, ook doen."
 
 
Wat heb jij eigenlijk mee gekregen van die elleboogstoot op Shaquille Pinas?
"Ik heb het moment zelf niet gezien. Ik hoorde van mensen die het incident wel zagen, dat het een terechte rode kaart was."
 
 
Als geen ander weet jij alles over het krijgen van kaarten. Er stond hierover deze week zelfs een groot artikel in de media. Dit was wel een soort wedstrijd, waarin je een kaart kon krijgen. Het was erg chaotisch.
"Ik heb het artikel nog niet gelezen. Het was meer een frustratiewedstrijd, waarin je een kaart moet pakken om een counter vlak voor tijd te voorkomen. Ik moet daar slimmer in worden. Dat heb ik vandaag gedaan. Ik heb één overtreding voor de rust gemaakt. Daar kon hij geen geel voor geven."
 
 
Immers maakte eerder een opmerking dat hij de eerste helft tegen Vitesse op Sesamstraat vond lijken. Welk karakter ben jij dan?
"Dat heb ik niet meegekregen, maar dat is denk ik wel duidelijk: Tommie."
 
 
Had je niet liever op Curacao gezeten, gezien het resultaat en de temperatuur?
"Ach, de temperatuur viel wel mee. Als je gewoon in beweging bent, heb je het niet koud. Maar je doelt op mijn broer, die daar nu zit. Natuurlijk is dat ook lekker, maar eerst veilig spelen."
 
 
Ondanks dat Wilfried Kanon beschikbaar was, speelde je achterin samen met Pinas. Wat vind je daarvan?
"Dat begon al tegen Vitesse. Ik denk niet dat wij beiden tevreden mogen zijn over de eerste helft. De tweede helft stond het beter en speelden we degelijk. Meijers had dat ook tegen Vitesse. Tegen Fortuna hebben we weinig duels gehad vanwege die rode kaart, maar we speelden beiden degelijk. Ik denk dat Pinas bij kopduels eerder kracht moet zetten in het duel. Verder heeft hij het prima gedaan."
 
 
Zijn dat de puntjes waarin jij hem kunt coachen?
"Dat is een verbeterpunt, maar hij is pas 21 jaar. Toen ik 21 jaar was, zat ik bij FC Dordrecht op de bank. Dus ik heb heel veel respect voor Pinas. Ik denk dat hij alleen maar beter kan worden als hij zich blijft ontwikkelen. We kunnen allebei altijd nog bijleren. Als hij die kopduels ook nog gaat winnen, dan wordt hij echt een topper."