Datum plaatsing: 03-04-2019 21:46:00

Foto`s en Verslag Fortuna Sittard - ADO Den Haag : 0-0

ADO Den Haag heeft weer een teleurstellend resultaat behaald in Sittard. ADO Den Haag had 65 minuten lang een man meer, maar wist daar geen voordeel uit te halen. Meer dan een gelijkspel was niet verdiend ook.

Op woensdagavond naar Sittard vanuit Den Haag, das geen klein ritje. Toch waren er 230 supporters meegereisd met de geel groenen voor deze belangrijke wedstrijd. Maar weer eens een diepe buiging voor hen, want zij waren bijna de hele wedstrijd hoorbaar en bleven achter de ploeg staan. ADO Den Haag heeft nog een heel zwaar programma en een wedstrijd tegen een 'kleintje' moest dus gewoon gewonnen worden. Ook voor Fortuna was het een belangrijke wedstrijd, want zowel ADO als Fortuna hadden dus vooraf 29 punten: 4 meer dan de nummer 15 Excelsior.

ADO Den Haag startte weer met Immers in de spits, met Hooi ernaast. Maar het elan van vorige wedstrijd was nergens te vinden. Fortuna maakte nog de meeste aanspraak op een goal: na een kleine tien minuten moest Zwinkels zich strekken om een bal uit de kruising te halen van Lamprou.

ADO stond flink onder de druk en Fortuna maakte dus het meeste aanspraak op de openingsgoal. Dat kantelde toen Rodriguez uit het niets met een elleboogstoot Pinas vol op het gezicht raakte met een terechte directe rode kaart als gevolg. Met nog 65 minuten te spelen en met tien man, moest dit toch wat teweeg gaan brengen bij ADO. Dat gebeurde oook wel enigszins. ADO kreeg meer balbezit, maar echt grote kansen kwamen er niet van. Een keer was ADO voor de rust dichtbij. Maar Fortuna vlak daarna ook zelfs met tien man ook weer.

Na de rust kon ADO op zijn gemak de bal gaan laten rollen, maar het slaagde er niet in voldoende vaart in de bal te houden. Zodoende ontstond er een slaapverwekkend schouwspel zonder kansen voor beide ploegen. De ene keer dat het lukte om iemand vrij te spelen, kwam er niets van terecht. Becker kon vanaf de rand van de 16 vol uithalen, maar schoot hopeloos over.
Necid en Falkenburg kwamen voor Hooi en Goossens en dat zorgde voor iets meer dreiging. Zo kreeg Immers een kansje en de grootste kans was voor Falkenburg die vol op de lat kopte.
Maar ook Fortuna kreeg nog in de slotfase een aantal grote kansen. Kansen die eigenlijk een goal hadden moeten zijn. Gelukkig bleef dat ons bespaard.
In de aller- aller- allerlaatste seconde kreeg Falkenburg nog de kans op de 0-1. Een diepe bal het strafschopgebied in kopte hij goed, maar de bal ging hard langs.

Het had ook onverdiend geweest. ADO Den Haag moet de punten dus tegen de grotere ploegen gaan halen. En dat is dit seizoen eigenlijk nog nauwelijks gelukt. Het vrezen voor de nacompetitie zit er dus zeker nog in. We lopen een punt uit op Excelsior en Emmen, maar of dat genoeg gaat zijn met ons programma voor de boeg is zeer onzeker.

Zondag komt FC Utrecht op bezoek. Dan moet het maar weer gebeuren. Drie punten!