het vaderland

Datum plaatsing: 05-09-1938 12:00:00

Zilverenbal toernooi: Heracles-A.D.O. 1-3

De tweede dag van het Zilverenbal toernooi had een beter gehalte dan de eerste dag.
DOS en BVV spelen 1-1- gelijk en strafschoppen zorgen ervoor dat BVV in de halvefinale uitkomt tegen de winnaar van de wedstrijd Heracles-A.D.O.

Heracles is na den aftrap in het offensief, maar A.D.O maakt zich spoedig los en een hard schot volgt. Het spel gaat gelijk op met Heracles wat sterker doch A.D.O. is gevaarlijker. Als de Heracles linkervleugel doorbreekt, geeft. v. d Veen tenslotte den bal aan Wanningen die onhoudbaar doelpunt (1-0) A.D O wordt beter, aanval op aanval volgt Een keihard schot van Westhoven keert keeper Groeneveld schitterend. Weer krijgt Westhoven den bal, loopt er mee naar rechts en zet scherp voor de keeper laat den bal vallen de Heer werkt hem in het net (1-1).

Na de rust valt A.D.O. direct flink aan. Na ongeveer 5 minuten zet v.d. Beukel goed voor doel en v. d. Grijp komt over een back heen, die den doelman het uitzicht belet. en zoo in het doet 1-2.

Heracles pakt nu Beter aan en A.D.O. moet zich tot verdedigen bepalen. Ettelijke corners volgen elkaar op. En als heel Heracles is opgedrongen krijgt v. d. Bruggen geheel vrijstaand der bal, gaat er mee vandoor passeert een back en uitgelopen keeper ziet den bal langs zich heen gaan 1-3. Met deze winst komt A.D.O. in den middag uit tegen B.V.V.