Datum plaatsing: 17-03-2019 16:27:00

Foto`s en verslag ADO letterlijk kansloos tegen FC Groningen: 1-0

ADO heeft in een dramatisch slechte wedstrijd van twee kanten bijna letterlijk kansloos verloren. Met een schot op doel in 90 minuten kan er natuurlijk nooit gewonnen worden.

We hebben wel vaker slechte wedstrijden gezien van ADO Den Haag. Maar zo slecht als deze dit seizoen denken we toch echt van niet.
Dat gold overigens hopen we ook voor FC Groningen, want ook die bakten er weinig van. Met dien verstande dat zij in de tweede helft wel kansen wisten te creeren en dus ook terecht de overwinning konden vieren.

ADO startte met Pinas en Malone als vervangers van Beugelsdijk en Troupee.

Dat ging eigenlijk prima. En de wedstrijd startte nog niet zo ellendig. Zowel FC Groningen als ADO probeerden vroeg druk te zetten, al leverde dat vooral veel balverlies op. Kansen kwamen er eigenlijk niet van.
Halverwege de eerste helft was er een miniscuul kansje voor Goossens, maar het mocht geen naam hebben en de bal ging hoog over.
Zo ontstond de situatie dat beide ploegen geen enkele keer op goal hadden geschoten en de 1-0 toch viel in de dertigste minuut.
Lex Immers kreeg een cornerbal onhandig tegen zich aan en die bal ging via de paal (blijkbaar) net aan over de lijn.
Het typeert de fase waarin ADO Den Haag zit. Veel pech en dat krijg je ook meer als het voetbal slechter en slechter wordt.

Het spannendste moment was eigenlijk vlak daarna. El Khayati gaf een tikje na en Zeefuik reageerde door El Khayati naar beneden te halen met een heuse matpartij tot gevolg. Beide spelers mochten uiteindelijk met geel blij zijn.

In de tweede helft was er voor ADO nog minder te halen. Op die ene kans na. Goossens kwam uit een counter bijna een op een met de keeper, maar de hoek was moeilijk en de keeper kreeg de ingeschoten bal eruit geronseld.
Daarna werd het steeds slechter en slechter behalve dat FC Groningen wat kansen kreeg.
Leuk VAR moment in ons voordeel nog: Pinas kreeg geel doordat hij Mahi neerhaalde. Waar de VAR de scheids naar de lijn riep om te vragen of het geen rood moest zijn, besloot de scheidsrechter een overtreding tegen Mahi te geven en de gele kaart van Pinas in te trekken.

Hoe lang er ook gevoetbald zou gaan worden vandaag: ADO Den Haag zou niet gaan scoren. dus na 95 minuten zat het erop. ADO Den Haag heeft nog acht wedstrijden waaronder thuis tegen Vitesse en uit tegen Feyenoord, PSV en AZ. En we hebben nog zeker drie overwinningen nodig. Ondertussen komt de degradatiestreep angstig dichtbij.....