volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 13 11 2 0 35
2 AZA 13 9 2 2 29
3 WII 13 8 1 4 25
4 PSV 13 7 3 3 24
5 VIT 13 7 2 4 23
6 HEE 13 5 6 2 21
7 HER 13 6 3 4 21
8 UTR 13 6 2 5 20
9 GRO 13 6 2 5 20
10 FEY 13 5 5 3 20
11 TWE 13 5 3 5 18
12 SPA 13 4 4 5 16
13 EMM 13 4 1 8 13
14 FOR 13 3 3 7 12
15 ADO 13 3 1 9 10
16 ZWO 13 3 1 9 10
17 VVV 13 3 0 10 9
18 RKC 13 1 1 11 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 12-03-2019 10:01:00

ADO en Lex Immers naderen akkoord over contractverlenging


'Heb er vertrouwen in'


Lex Immers, ADO Den Haag, contract door Yorick Groeneweg
 
 
Het aflopende contract met Lex Immers is nog niet verlengd, al lijkt dat slechts een kwestie van tijd. De routinier is ook vol vertrouwen over ADO, dat ondanks een twaalfde plek op de ranglijst nog gevaarlijk dicht bij een nacompetitieplek staat.
 
De clubleiding van ADO Den Haag had de eerste contractbesprekingen al gevoerd toen er dit seizoen nog geen handvol wedstrijden gespeeld was. De ervaren middenvelder wordt in Den Haag als voorbeeld gezien. Ondanks dat Lex Immers 32 jaar oud is, loopt hij nog altijd voorop en is de Hagenaar ook een zekerheidje in het elftal van trainer Fons Groenendijk. Zo miste de controleur dit seizoen nog geen wedstrijd.
 
 
Net zoals in het vorige jaar basisspelers als Aaron Meijers, Tom Beugelsdijk en Danny Bakker bijtekenden, was het de verwachting dat Immers dat ook zou doen. Maar, tot nu toe kwam het daar nog niet van. Begin dit kalenderjaar maande Immers zijn club zelfs tot haast, want er was belangstelling genoeg van andere clubs in de eredivisie.
 
 
De Haagse middenvelder in deze fase van zijn loopbaan in een ander shirt dan het voor hem zo vertrouwde groen en geel? Het is lastig voor te stellen. "Maar alles kan in het leven", stelt Immers. "Het kan zijn dat ik volgend jaar ergens anders speel. Ik heb nog niet verlengd en ga daar niks over vertellen. We zijn nog in gesprek, het is afwachten."
 
Toch heeft Immers er een goed gevoel bij. "Ik ben er nog niet uit met ADO, maar ik heb er vertrouwen in. We zien wel hoe snel we elkaar naderen." Als het aan manager voetbalzaken Jeffrey van As ligt, duurt dat niet lang meer. "De gesprekken bevinden zich in een eindfase, daar gaan we uitkomen", aldus Van As.
 
 
Natuurlijk hebben ze in Den Haag op dit moment ook wel wat anders aan het hoofd. Zaterdag begon ADO zeer overtuigend tegen Heerenveen. Het kreeg ook prima kansen, maar toch werd met 2-3 van de Friezen verloren. De laatste weken brak het missen van kansen de ploeg van Groenendijk al vaker op. Na de winterstop komt ADO in de eredivisie zo ook maar niet weg uit de gevarenzone, die met de kleine verschillen in het rechterrijtje ruim uitvalt. "Dat het nu nog zo spannend in de competitie is, speelt ook een rol", vervolgt Immers over waarom het even duurt voordat de handtekeningen gezet worden.
 
 
Het probleem voor Immers is ook dat ADO onderin maar niet wegkomt. "We moeten naar onder kijken nu we die degradatiestreep langzaam gaan voelen. Nu gaan we komend weekeinde naar FC Groningen toe. Dat is ook weer een lastige wedstrijd, want zij hebben al zes wedstrijden niet verloren. Het is moeilijk, maar we hebben nog negen wedstrijden. Dat zijn er genoeg om nog zes of negen punten te pakken."
 
De routinier blijft van het positieve uitgaan, ook al is het verschil met nummer 16 FC Emmen nog slechts drie punten. "Het hoeft ook helemaal niet dat we hier staan. Tegen zowel NAC als De Graafschap hebben we twee keer gelijkgespeeld. Ook van FC Emmen en VVV verloren we twee keer. Dat had misschien wel twaalf punten kunnen schelen. Tel die er eens bij op, dan hadden we ver boven Heerenveen gestaan en waren we al uit de problemen en veilig geweest."
 
 
Een elftal aflopende contracten
Niet alleen het contract van Lex Immers loopt af. Ook de afgesproken termijn met trainer Fons Groenendijk eindigt na de lopende voetbaljaargang. Manager voetbalzaken Jeffrey van As is ook met hem in gesprek over een langer verblijf in Den Haag. Hetzelfde geldt voor Sheraldo Becker, die de laatste weken zo in vorm is. Ook van Erik Falkenburg, John Goossens, Elson Hooi, Melvyn Lorenzen, Trevor David en Mike Havekotte lopen de contracten af. Na dit seizoen zijn ook de huurovereenkomsten met FC Utrecht en Lazio over respectievelijk Giovanni Troupée en Ricardo Kishna verstreken.