Datum plaatsing: 09-03-2019 23:29:00

Verslag en foto's: ADO lijdt nederlaag in thuisduel met sc Heerenveen

ADO Den Haag trainer Fons Groenendijk hoopte zaterdagavond een slag te slaan om in het linkerrijtje van de ranglijst te komen, maar de Haagse trainer zag zijn elftal met 2-3 verliezen van sc Heerenveen.

De wedstrijd werd met dezelfde basisopstelling begonnen als in de uitwedstrijd tegen De Graafschap vorige week die in 1-1 gelijkspel eindigde

Voor de aftrap van de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden om de deze week overleden 93-jarige oud-speler en erelid van de HFC ADO George van Rosmalen, te herdenken.

ADO begon sterk aan de wedstrijd en had al in de tweede  minuut van de wedstrijd op voorsprong moeten komen toen Immers, op aangeven van Necid de bal tweemaal voor het inschieten had, maar Heerenveen keeper Hahn en even later de verdediging van de gasten voorkwamen de openingstreffer.
Daarna had Necid een kans uit een pass van Beugelsdijk, maar de verdediging van de Friesen bleef alert en wist een doelpunt te verkomen. Ook Becker was dicht bij een treffer.

In de 21e minuut kwam de aanvalstandem Lammers en Vlap in actie. Vlap wist op aangeven van Lammers de bal achter Zwinkels te werken: 0-1.
Daarna zakte ADO Den Haag in en was het een wonder dat ADO niet verder in de problemen kwam. Heerenveen wist de meeste kansen te creëren, met name Lammers kon tot twee keer toe de voorsprong uitbouwen, maar gelukkig wist doelman Zwinkels redding te brengen, zodat de rust met een niet grotere achterstand werd ingegaan.

Tien minuten na de rust bracht trainer Fons Groenendijk een dubbele wissel in. Pinas kwam voor Kanon, die al vroeg in de wedstrijd een gele kaart had ontvangen, in het veld en Malone voor de geblesseerde Troupée.
ADO ging vol in het spel om om gelijke hoogte te komen. Weer was het Beugelsdijk die naar voren trok, hij wist Becker te bereiken die op zijn beurt een voorzet gaf aan Necid, maar de spits schoot over het Friese doel. In de 64e minuut was het dan wel raak, Necid kopte de gelijkmaker in : 1-1.  Lang kon ADO niet genieten van de treffer, want Heerenveen aanvaller Vlap schoot een paar minuten later de 1-2 in.
Tien minuten voor tijd had Beugelsdijk de kans om ADO weer op een gelijke hoogte te brengen, maar doelman Hahn wist de kopbal te pareren.
In de blessuretijd werden de zorgen voor ADO groter toen Lammers de 1-3 inschoot. Even later kreeg Necid in de 16 een duw in zijn rug, waarna El Khayati de daarvoor gegeven strafschop benutte: 2-3. Daarna floot scheidsrechter Martens de wedstrijd af.

Helaas ADO Den Haag doet zichzelf weer te kort en blijft op de 12e plek van de ranglijst steken.

Volgende week zondag wacht de altijd lastige uitwedstrijd in Groningen, waarin Fons Groenendijk geen beroep kan doen op de geschorste Tom Beugelsdijk. Beugelsdijk speelde een goede wedstrijd, maar kreeg in het slot van de wedstrijd een gele kaart wegens 'aanmerkingen op de leiding'.