18 TEL 30 7 6 17 27
19 DBO 30 5 8 17 23

Datum plaatsing: 22-01-1931 11:20:00

Gelijkspel ADO 1 KFC 1 2-2.

K.F.C. heeft het in het Zuider Sportpark tegen A.D.O. lang niet gemakkelijk gehad en hoewel Tap c.s. slechts eenige minuten voor tijd gelijk maakten, gaf dit gelijke speel de verhouding goed weer.

uit het Algemeen Noord-Hollandsche sportblad

Het was een spannende, snelle partij waarin K.F.C. voor en A.D.O. na rust sterker was. Beide ploegen demonstreerden hun meerderheid in de resp. helften door ieder twee goals te scoren terwijl Klaas bovendien een strafschop, door G. Tap genomen, meesterlijk wist te stoppen. Er viel deze middag in het spel van beide clubs veel te waardeeren en speciaal het goede aanvalsspel van Tap c.s. stelde de KFC achterhoede op de proef.De KFCe verdedigers hebben zich uitstekend gehouden, terwijl speciaal „Klaas” het oog er goed inhad. Zooals gezegd was K.F.C. voor rust sterker en Jaap Mol vormde een dreigend gevaar voor de A.D.O.-verdediging. Een door hem tegen de paal geschoten bal, wist Frans in de uiterste hoek te plaatsen, (0-1). Niet lang hierna bracht Jaap met een harde schuiver de stand op 0-2, zoodat met de rust de K.F.C..-papieren vrij gunstig stonden.

Na de rust waren de bordjes verhangen en thans nam A.D.O. het initiatief, Na 10 minuten bracht Witlox de stand op 1-2. In de daarop volgende periode was dn strijd meer verdeeld met A.D.O. iets sterker. Lange tijd bleef do stand ongewijzigd, totdat Bleij de stand op 1-3 bracht. Dit doelpunt werd echter geannuleerd. Even later wees de scheidsrechter plotseling naar de witte stip, toen de bal reeds achter was. De penalty, door G. Tap genomen, werd door Klaas uitstekend gestopt, maar eenige minuten later kwam toch de gelijkmaker, toen Wim Tap een corner hard inschoot, (2-2). Onmiddellijk hierop liet de heer v.d. Ende, welke zeer gemoedelijk leidde, beide ploegen inrukken.
P.P.C.
Clubavond. Tot onze spijt worden de K.F.C. clubavonden minder goed bezocht dan in het begin. Kom K.F.C.ers, Vrijdag as. als één man naar Hein Stam. Wij zullen zorgen voor do aanwezigheid der Sportkroniek, met het uitgebreide verslag van de wedstrijd A D O.— K.F.C. van de hand van de heer Ir. v. Emmenes, redacteur der Sportkroniek.
Men zegt om en nabij de Sluis dat de lagere elftallen weer eens rust hadden en dat Wim Tap’s meisje toch gelijk kreeg omdat Wim juist op tijd van ’t Hof voor de tweede keer passeerde, dat scheidsrechter v.d. Ende na afloop een aangenaam causeur bleek te zijn en dat deze scheidsrechter het liefste „konijn" bleek te lusten, dat Hein Weteling bijzonder met hem bevriend bleek te zijn zoodat wij tenslotte toch nog de trein misten maar dat onze spelers ditmaal pas om 12 uur arriveerden, zoodat Jan Kuyt schitterde door afwezigheid, maar dat er bij „Hein” wel een taxi af kon ondanks dat wij reeds te 1 uur op het A.D.O. terrein konden arriveeren, dat K.F.C. reeds aardig binnen begint te geraken, zoodat de derde plaats voor ons eerste elftal geen utopie behoeft te zijn.