volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 13 11 2 0 35
2 AZA 13 9 2 2 29
3 WII 13 8 1 4 25
4 PSV 13 7 3 3 24
5 VIT 13 7 2 4 23
6 HEE 13 5 6 2 21
7 HER 13 6 3 4 21
8 UTR 13 6 2 5 20
9 GRO 13 6 2 5 20
10 FEY 13 5 5 3 20
11 TWE 13 5 3 5 18
12 SPA 13 4 4 5 16
13 EMM 13 4 1 8 13
14 FOR 13 3 3 7 12
15 ADO 13 3 1 9 10
16 ZWO 13 3 1 9 10
17 VVV 13 3 0 10 9
18 RKC 13 1 1 11 4
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 05-03-2019 10:03:00

Immers: Het zijn de details die het verschil in de wedstrijd maken


Afgelopen vrijdagavond stond voor ADO Den Haag de belangrijke uitwedstrijd tegen De Graafschap op het programma. Na de oorwassing tegen Ajax thuis, moest het duel in Doetinchem weer eens drie punten opleveren. Haaglanden Voetbal sprak na het duel met Lex Immers.


tekst: Glenn Duijzer 
foto: Philip Bras
 
 
Meer dan driehonderd supporters reisden op vrijdagavond door Nederland om de geel-groenen te ondersteunen. De Haagse aanhang werd voor rust dan ook volop getrakteerd op goed Haags voetbal. Er was voor rust misschien één minpuntje, alleen Sheraldo Becker wist het net te vinden. Na rust waren er ook nog genoeg kansen om de voorsprong verder uit te bouwen. Maar zoals er een ongeschreven wet is in het voetbal: Als jezelf niet scoort, scoort de tegenstander wel! Dat gebeurde dan ook in het Haagse kwartiertje. ADO Den Haag verzuimde om de volle winst te pakken, maar zag door het gelijke spel ook dat De Graafschap op zes punten achterstand blijft staan.
 
Een gesprek, na de wedstrijd, met Lex Immers.
 
 
Na de vorige uitwedstrijd, tegen FC Emmen, stonden we na afloop ook tegenover elkaar. Je was toen enorm boos over de verloren wedstrijd. Met welk gevoel sta je nu hier?
"Hetzelfde, we laten het weer liggen. En dat is niet voor de eerste keer dit seizoen, of dat we het voor rust al hadden moeten afmaken. Het is iedere keer hetzelfde verhaal.’’
 
 
Je zou zeggen, daar moeten jullie van leren!
"Leer je daarvan? Dat is makkelijk gezegd. Als je het ziet, zou je zeggen dat we er niet van leren. Aan de andere kant, de mensen die de kansen missen, doen dat ook niet expres. Ik heb in mijn eerste jaar bij Feyenoord in dezelfde situatie gezeten. Toen ging ook niet alles erin, in die situatie zitten we nu bij ADO ook. NAC uit, VVV thuis, De Graafschap thuis volgens mij ook, al die wedstrijden hadden we het allemaal al voor rust moeten afmaken. Ik denk dat het ons zomaar zes punten op de ranglijst scheelt. Dan ben ik schappelijk, want het zullen er vast meer zijn. Dat nekt je wel, want dan hadden we al dik boven de dertig punten gestaan. Vandaag hadden we op dertig punten moeten staan."
 
 
Dertig seconden voor de gelijkmaker schiet Danny Bakker nog op de lat.
"Het gaat niet om die bal van Bakker. Voor rust krijgen we al drie opgelegde kansen en die gaan er dan niet in. Dat is volgens mij het verhaal van dit seizoen. Als we dit blijven doen, kunnen we best wel in de problemen komen. Vooralsnog houden we De Graafschap met het gelijkspel op zes punten. Volgende week moeten we Heerenveen maar verslaan om deze teleurstelling weg te spoelen."
 
 
Teleurstelling?
 
"Ja, want ik denk dat De Graafschap geen enkele kans heeft gehad. Ik kan mij er geen één herinneren."
 
Voor de gelijkmaker wordt een snelle vrije trap genomen, waarbij niemand lijkt op te letten. Is dat dan onoplettendheid?
"Onoplettendheid? Er is een aantal mensen dat hun oog op de bal moet houden in zulke situaties. Er is een aantal mensen dat in de muur moest staan. Ik maak die overtreding. In mijn ogen een professionele overtreding, omdat hij er doorheen was en op ons centrale duo afliep. Dan maar geel pakken. Ik draai mij om en kijk naar Zwinkels of er een muur gezet moet worden. Die bal wordt dan snel genomen en in de korte hoek geschoten. Ik noem het geen kans. Het was een afstandsschot dat er inging. Vooraf was het nog gezegd, laat El Jebli niet van afstand schieten."
 
 
Je gaf het al aan, volgende week Heerenveen thuis. Wat gaat dat worden?
"Er zijn nog genoeg wedstrijden om punten te pakken, maar er zijn zoveel momenten dat we onszelf tekort doen. Dat is zo zonde, we hadden allang uit die onderste regionen weg kunnen zijn. We hadden al veilig kunnen zijn. Dat is helaas niet zo en vandaag maken we die stap ook weer niet."
 
 
In Emmen zei je dat 34 punten niet genoeg is om veilig te staan!
"Dat denk ik nu nog steeds niet. De middenmoot is zo groot dit seizoen dat eigenlijk elke week wel concurrenten tegen elkaar spelen. Alleen de top met PSV en Ajax staan daarboven. Misschien kun je Feyenoord en AZ ook buiten de middenmoot houden. Vanaf plek vijf tot plek achttien is het een grote middenmoot. Ieder weekend spelen we dus allemaal tegen elkaar en pakken ploegen die onderin staan ook hun punten."
 
 
Komende zaterdag Heerenveen verslaan en je maakt weer een stap vooruit op de ranglijst.
"Daar kan ik nu nog even niet aan denken. Als we vandaag hadden gewonnen en we winnen volgende week ook. Dan zouden we bijna achterover kunnen leunen. Dan waren we al heel ver op weg naar veiligheid. Dat laten we na en dat is zo zonde. Het zijn de kleine details in de wedstrijd die het verschil maken."