Datum plaatsing: 01-03-2019 22:32:00

ADO neemt weer genoegen met te weinig: 1-1 in Doetinchem

ADO Den Haag heeft wederom een goede eerste helft niet weten om te zetten in winst. In Doetinchem werd het 1-1 en daardoor blijft ADO Den Haag in de problemen.

Die problemen leken er - zoals vaker- niet aan te komen.
Alhoewel er vooraf gesproken werd over de 'revival' van De Graafschap vanwege hun 0-3 winst in Zwolle vorige week, was het toch ADO Den Haag die in de eerste helft het overwicht had.

Daarvoor had Fons Groenendijk geen grote verassingen nodig. Troupee stond weer in de basis, teruggekeerd na een blessure. Malone zat dus weer op de bank. Goossens stond ook weer in de basis.
ADO Den Haag had een makkelijk en te verwachten tactiek: vroeg druk zetten en vanuit daar de counter zoeken met de snelle Becker. Dat ging ook prima. ADO kreeg in die eerste helft vier opgelegde kansen om te scoren. De eerste was van Becker die helaas veel te mooi met zijn buitenkant wilde scoren en daardoor wild overschoot.
Daarna waren er nog kansen voor Troupee en El Khayati. Beiden schoten van dichtbij naast en over.
Gelukkig wist Becker zijn tweede grote kans wel te benutten. Uit een assist van El Khayati hield hij het overzicht en schoot keurig de 0-1 binnen.

In de tweede helft was er lang niks aan de hand. ADO Den Haag had iedere tweede bal, maar wist er eigenlijk niks mee te doen. En dan wordt het toch wachten op die kans aan de andere kant. En die kwam er. Eerst wist Zwinkels een grote kans die uit het niets kwam nog te pareren, maar de 1-1 viel tien minuten voor tijd toch.
Het pijnlijke was, dat er juist de enige kans van ADO Den Haag aan vooraf ging. Becker was weer eens gevaarlijk en forceerde een corner. Uit die corner schoot Bakker snoeihard op de lat. De rebound was echter voor de Graafschap en die kwamen er uit een counter gevaarlijk uit. Immers pakte een -professionele- gele kaart door de angel uit die aanval te halen.
Dat was echter niet voldoende. De defensie van ADO Den Haag,  en doordat de vrije trap snel werd genomen, stond iedereen in verkeerde positie. El Jebli haalde hard uit en ook Zwinkels had geen antwoord op het schot in zijn korte hoek: 1-1.

Daarna was het nog wel spannend aan beide kanten, maar echte kansen kwamen er niet meer. ADO moest genoegen nemen met een punt. De Graafschap was er blij mee.