Datum plaatsing: 24-02-2019 16:40:00

Verslag en foto's: Ajax geflatteerd langs ADO Den Haag: 1-5

Na een week vol zaken die nauwelijks met voetbal te maken hadden, werd vandaag dan de wedstrijd van het jaar gespeeld in Den Haag.

ADO Den Haag heeft vandaag de altijd beladen wedstrijd tegen Ajax met ruime cijfers verloren. ADO kwam in de eerste helft nog op voorsprong en mocht daarna nog lang hopen, maar aan het einde bande wedstrijd liepen de Amsterdammers toch nog ruim uit naar 1-5.

ADO startte met Malone op de plek van de geblessserde Troupee. En ADO was gretig. De Amsterdammers waren wat langzaam aan de bal en hun inzet was matig. Die van ADO was juist prima en dat zorgde voor veel duels die gewonnen werden en een prima sfeer in het uitverkochte Cars Jeans stadion.

Ajax kreeg wel enkele kansen in de eerste twintig minuten. Franky de Jong beklaagde zich dat hij in de 31e minuut geen penalty kreeg, maar de VAR besliste dat gelukkig niet. Drie minuten later was het wel raak voor ADO Den Haag. Uit een corner kreeg El Khayati de bal terug en in het overvolle strafschop gebied haalde hij hard uit en scoorde de luid bejubelde 1-0.

ADO leek bijna te schrikken van die voorsprong, want de 1-1 viel bijna direct erna. Eerst had Ajax al een grote kans, maar daarna scoorde Ajax alsnog. Blind gaf een dieptepass en vd Beek liep op randje buitenspel mee en tikte de 1-1 binnen. Geen enkele camera te vinden op de buitenspel lijn, ook niet bij een ' grote wedstrijd'. Blijkt, dus hij telde.

En het werd nog erger: vlak voor rust werd er een overtreding gemaakt op Necid. Manschot liet doorvoetballen en daaruit ontstond een situatie waarin Meijers in het strafschopgebied een overtreding maakte. Manschot vond van niet, maar. De VAR zag dit moment dan weer wel. Penalty en in de 45e minuut was het 1-2 en rust.

Na rust probeerde ADO Den Haag het nog wel maar het miste de finesse om grote kansen te krijgen. Rond de zevenstigte minuut deed Groenendijk een alles of niets wissel die behoorlijk ellendig uitpakte. Necid en Bsakker verdwenen voor Hooi en Goppel. Die kregen nauwelijks grip op de bal, maar het gehavende middenveld van ADO Den Haag werd overlopen. Ziyech en Dolberg maakten daar dankbaar gebruik van door in een periode van 7 minuten drie keer te scoren.

Dat was zeker te veel van het goede, maar Ajax was wel duidelijk een maatje te groot voor ADO Den Haag.

Vrijdag moet er gestreden worden in Doetinchem voor de drie punten. Die zijn belangrijker dan die van vandaag. Hoe jammer de nederlaag ook is,