Datum plaatsing: 22-02-2019 22:34:00

Vrouwenvoetbal: Foto's: ADO Den Haag verslaat PEC Zwolle

Vrijdagavond speelden de ADO Den Haag vrouwen thuis in het Cars Jeans Stadion tegen PEC Zwolle en wonnen de wedstrijd met 4-1.

Het was de tweede wedstrijd in de kampioensgroep. De eerste wedstrijd verloor ADO Den Haag van FC Twente.

PEC Zwolle begon de play-offs ook met nederlaag. Zij verloren van Ajax. Zwolle kwam daardoor op de vijfde plek te staan, ADO Den Haag heeft vier punten meer. Winst was vanavond van belang om de aansluiting met de top drie niet meteen al te verliezen.

In het begin van de wedstrijd probeerde ADO al vroeg op voorsprong te komen. Nadine Noordam brak in de 14e minuut door, maar werd in de 16 neergehaald. Scheidsrechter Greveling zag er echter geen overtreding in en liet doorspelen. Daarna wisten Maartje Looijen en Victoria Pelova kansen te creeren. In de 36e minuut wist Pia Rijsdijk op aangeven van Victoria Pelova de bal in het doel te koppen: 1-0.
Vlak voor rust trok Babiche Roof van PEC Zwolle de stand gelijk 1-1.

Na de rust kwamen de ADO Den Haag Vrouwen snel weer op voorsprong. Pelova scoorde in de 58e minuut de 2-1. Tien minuten later bouwde Pia Rijsdijk de voorsprong uit tot 3-1. Daarna werd het nog echt spannend. Kansen waren er over en weer, maar er werd niet meer gescoord. In de blessuretijd werd het nog wel 4-1, door een benutte penalty van Pia Rijsdijk.

Drie zeer belangrijke punten voor de ADO Den Haag Vrouwen. ADO Den Haag staat nog op de vierde plek in de kampioensgroep, en verliest de top 3 nog niet al te veel uit het oog.