volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 9 7 2 0 23
2 PSV 9 7 2 0 23
3 AZA 9 6 2 1 20
4 VIT 9 6 2 1 20
5 WII 9 5 1 3 16
6 SPA 9 4 3 2 15
7 HER 9 4 2 3 14
8 HEE 9 3 4 2 13
9 FEY 9 3 4 2 13
10 TWE 9 3 3 3 12
11 UTR 9 3 2 4 11
12 GRO 9 3 1 5 10
13 VVV 9 3 0 6 9
14 ZWO 9 2 1 6 7
15 EMM 9 2 1 6 7
16 ADO 9 2 0 7 6
17 FOR 9 1 3 5 6
18 RKC 9 0 1 8 1
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 20-02-2019 15:06:00

Pauline Krikke zoekt mediacircus op


Vorig jaar was al duidelijk dat de nieuwe burgemeester van Den Haag weinig gevoel heeft voor bestaande pijnpunten in Den Haag. Ook toen ontstond commotie nadat zij zonder enige overleg leek te besluiten Ajaxfans toe te laten of - toen dat werd afgeblazen- toe te staan dat zij kwamen demonstreren.


Burgemeester Krikke lijkt ook nu bewust een mediacircus op te zoeken door 250 Ajax-supporters toe te staan te demonstreren in de stad waar - naast Rotterdam- de aversie tegen hen het grootst is.


Er zijn allerlei dingen te 'vinden'. Een gedeelte van de Haagse aanhang vindt sowieso dat Ajax supporters weer bij wedstrijden tegen ADO Den Haag toegestaan moeten worden. Een mooi spandoek die daarvan getuigde bevatte de tekst: 'jullie mogen komen, maar zijn niet welkom'. Andere supporters zien de Ajacieden liever wegblijven. Sinds ze niet meer komen is ADO Den Haag - Ajax een wedstrijd waar je met kinderen durft te komen. Geen pelotons ME, geen helicopters, honden en honderden agenten om de wedstrijd door te kunnen laten gaan. Ook nu is de wedstrijd uitverkocht met 14.500 mensen terwijl de laatste met uitfans door net aan 6.500 mensen bezocht werd.Krikke schermt met het recht op demonstratie.
En natuurlijk is een groot recht van de nederlanders om te mogen demonstreren. Maar ze laten demonstreren in Den Haag, zal -of je het er nu mee eens bent of niet- door een gedeelte van de haagse aanhang gezien worden als een provocatie. Amsterdammers de baas in Den Haag. Dat ligt gevoelig. En zal ook mensen trekken die niet gebonden zijn aan de club, een stadion verbod hebben of gewoon voor het 'ouderwetse gevoel' nog een keer wat sensatie willen meemaken. Overigens : de amsterdammers mogen het er ook gewoon niet mee eens zijn natuurlijk, maar dan kan je ook boos een paar rondjes om de Dam gaan lopen.

Burgemeester Krikke
(foto gemeente Den Haag Martijn Beekman

Aboutaleb gaat ook heus niet in Rotterdam een demonstratie van de ajacieden toestaan.

Waarom laat Krikke dan zo snel weten dat de demonstratie door kan gaan?

Je kunt je niet aan de indruk onttrekken dat Krikke hiermee ook een punt wil maken. Na de bakken met kritiek die ze over zich heen kreeg na de uit de hand gelopen vreugdevuur op Scheveningen werd duidelijk dat zij zich bang had laten maken door ' het volk'. Bang voor escalatie.

 Met de wedstrijd tegen Ajax kan zij zich hiervan herstellen. Zij laat 'het recht op demonstratie' niet verstoren door gevoeligheden van ' het volk' . De sterke leider.De vraag waarom we geen 500 supporters in een volledig gecontroleerde omgeving van het stadion kunnen toelaten, is blijkbaar niet van toepassing als we 250 supporters vrijelijk in de stad laten bewegen.


Krikke loopt risico. Ze heeft al nauwelijks steun onder de bevolking. De gemeenteraad bekijkt haar met argusogen. De ex-wethouder van Amsterdam (!) heeft in eerdere banen ook al aangetoond nauwelijks bestuurlijke gevoeligheid te hebben. Tijdens haar burgemeesterschap in Arnhem werd diverse keren om haar aftreden gevraagd en het Scheepsvaartmuseum verliet ze met ruzie. Eerder stond ze vooral bekend om haar luidruchtige aanwezigheid op de Amsterdamse VVD borrels.
Samenvattend: al jaren beroepspolitica, maar nauwelijks geliefd en vaak verguisd. Zo is het ondertussen ook al in Den Haag.
Na de vreugdevuren in januari kan ze zich niet permitteren dat een demonstratie zoals deze uit de hand loopt.


Dus zondag kunnen we in ieder geval rekenen op veel machtsvertoon. En eigenlijk kan alleen ADO Den Haag verliezen. Of er is een enorme politiemacht nodig om 250 ajacieden in de stad toe te laten (die afschuwelijke ADO supporters zijn nu eenmaal zo gevaarlijk) of het gaat mis, er komen rellen, vernielingen en spreekkoren en dan is het de bevestiging dat er bij de club niks veranderd is.Er zit een kans in dat op het laatste moment de demonstratie verboden zal worden, maar dan is het kwaad al geschied. Honderden agenten zullen desondanks op de been moeten zijn. Het vuur en -in sommige gevallen - haat is weer aangewakkerd en de kans dat onze club erdoor beschadigd wordt is levensgroot. Maar daar heeft Krikke natuurlijk geen last van.