volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 25 18 2 5 56
2 AZA 25 18 2 5 56
3 FEY 25 14 8 3 50
4 PSV 26 14 7 5 49
5 WII 26 13 5 8 44
6 UTR 25 12 5 8 41
7 VIT 26 12 5 9 41
8 HER 26 10 6 10 36
9 GRO 26 10 5 11 35
10 HEE 26 8 9 9 33
11 SPA 26 9 6 11 33
12 EMM 26 9 5 12 32
13 VVV 26 8 4 14 28
14 TWE 26 7 6 13 27
15 ZWO 26 7 5 14 26
16 FOR 26 6 8 12 26
17 ADO 26 4 7 15 19
18 RKC 26 4 3 19 15
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 11-02-2019 09:11:00

Lex Immers: Ik vraag mij af of 34 punten wel genoeg is dit seizoen


Het was niet de eerste keer dit seizoen dat ADO Den Haag een wedstrijd speelde met twee totaal verschillende helften. De uitwedstrijd tegen FC Emmen was ook zo’n wedstrijd. Het team van trainer Fons Groenendijk mocht blij zijn met een 2-0 ruststand. Deze had net zo goed 4 of 5-0 kunnen zijn.


door Glenn Duijzer
 
 
Na rust lieten de Hagenaars zich van een betere kant zien. Er werd gretiger en agressiever gespeeld. Dit resulteerde uiteindelijk in een verdiende 2-2. Daarna leek het erop dat het bezoek aan Emmen alsnog met drie punten zou worden afgesloten. De Drentse verdediging stond op instorten. Maar met een schitterend afstandsschot van Anco Jansen bleven de punten alsnog bij de thuisspelende partij. Na afloop sprak Haaglanden Voetbal met de Haagse aanvoerder Lex Immers, die witheet de mixed-zone in kwam lopen.
 
 
Je klinkt boos en ziet er boos uit. Verklaar je nader.
 "Waar ik boos om ben? Om meerdere dingen. Ik ben trouwens niet boos, meer teleurgesteld. De eerste helft is van onze kant schandalig. Wat we als team hebben laten zien was echt schandalig. We laten elkaar zo enorm zakken. En dan bedoel ik als geheel, want ik ga geen mensen aanwijzen. Iedereen hoort daarbij. Dan zie je die tweede helft, fantastisch, we waren de baas op het veld. We scoren tweemaal en ook nog eens goede goals met mooie aanvallen.
 
Dan komt er een moment dat het 2-2 staat en in de zestien van Emmen de bal op de hand van een verdediger valt. Ik roep: hands, hands. Ik vind het echt verschrikkelijk en ik zeg dit nu in mijn emotie, maar wij hebben altijd die VAR-momenten tegen ons. Ik word daar helemaal gek van. Dan roep je handsbal en heb je een scheidsrechter lopen die denkt dat hij alles is, het mannetje is. Ik vond hem vandaag heel verwarrend fluiten. Dat terzijde, want ik zeg het nu direct na de wedstrijd in mijn emotie. 2-2 en we dachten het punt binnen te slepen en dan komt die lange bal van Zwinkels. We staan allemaal te kijken wie die bal gaat nemen. Dan gaat alles fout bij ons. Emmen speelt die bal naar voren en Jansen krijgt de bal. Hij kan op zijn gemak aannemen, omdat niemand druk zet en hij schiet hem fantastisch binnen. Dan is de hele middag naar de klote, alles voor niets. Zonde na die tweede helft waarin je het ware ADO Den Haag ziet spelen. We lieten toen zien waartoe wij in staat zijn. Over het geheel was het in Emmen te weinig."
 
 
 
Had je niet het idee na die 2-2 dat de volle winst er nog inzat?
 "Dat dacht ik wel na die goal van Necid. Bakker bij hen achterin stond alles weg te schieten. Uiteindelijk komen ze er toch nog een keer uit en dan schiet Jansen de bal er van vijfentwintig meter in. Dan geven we de wedstrijd dus toch nog uit handen. Met een punt waren we vooraf tevreden geweest. Nou was het gewoon klote."
 
 
Bedoel je nu dat ADO vooraf tevreden was met één punt?
 "Absoluut niet. We kwamen vooraf voor de volle winst en we wisten ook dat het tot de mogelijkheden behoorde. Zeker gezien de tweede helft. Maar ik bedoel op het moment van die 2-2. Je stond 2-0 achter en dan moet je tevreden zijn met 2-2. Je pakt één punt en houdt Emmen gewoon op drie punten achter je. Je pakt weer een puntje in een uitwedstrijd. Zeker gezien volgende week PEC Zwolle thuis. Met dat punt ziet het er weer helemaal anders uit. Nu maken we het onszelf lastig."
 
 
Je begint zwak aan de eerste helft.
 "We beginnen niet zwak aan de eerste helft. De gehele eerste helft was zwak. We doen niet wat er van ons wordt verwacht en waar ADO voor staat. Namelijk precies zo spelen zoals Emmen deed voor de rust. Met z’n allen alles afjagen, er boven op zitten en met het hart spelen. Daar hebben we allemaal in gefaald voor de rust. We kunnen het wel, want dat laten we dus in de tweede helft zien."
 
 
Valt de eerste helft te verklaren? Je bent op zaterdag al vanuit Den Haag vertrokken.
 "Dat weet ik niet. We zijn uitgerust omdat we gisteren al de busreis achter de rug hadden. Maar ik weet het echt niet. Ik voetbal twaalf of dertien seizoenen, je maakt wel meer van dit soort wedstrijden mee in een seizoen. Dan hoor je de trainer in de rust vragen wat er met ons aan de hand is. De ene helft laat je niets zien en de andere helft ben je de betere partij. Het is jammer dat het niet de gehele negentig minuten lukt. Als we de hele wedstrijd zo spelen, dan winnen we hier met 4-0."
 
 
Wat werd er in de rust gezegd in de kleedkamer?
 "Tsja wat werd er gezegd. Er was vooral boosheid. Er werd boos naar elkaar gekeken en elkaar de waarheid gezegd. Dan zien we toch dat het na rust ook anders kan."
 
 
We hebben het nu over het verlies met 3-2, maar in de rust had het al 4 of 5-0 kunnen staan?
 "Dat zei de trainer ook in de rust. Maar hij zei ook dat we de tweede helft met de kop omhoog het veld op moesten en er vechtvoetbal van moesten maken. Dat hebben we ook gedaan en dat resulteert in die 2-2. Je moet het geluk hebben dat je kan doordrukken en die overwinning nog kan meepikken. Het valt alleen weer precies de andere kant op. Dat lijkt wel het verhaal van dit seizoen. Vorig seizoen viel het nog allemaal goed voor ons. Het zit nu niet echt mee. We hadden die goal moeten maken, zoals tegen VVV en NAC. Tegen VVV hadden we bij rust op 3-0 kunnen staan en bij NAC uit bij rust met 0-2. Dan heb je gewoon tweemaal die drie punten op zak. Dat scheelt zoveel punten in het seizoen. Met dertien wedstrijden voor het einde van het seizoen maak je het jezelf zo moeilijk. Dat is helemaal niet nodig."
 
 
Als je naar de stand kijkt, kun je ook nog niet direct zeggen hoe het seizoen gaat eindigen.
 "Dat heeft nu nog geen zin. Ze zeggen dat 34 punten genoeg is om veilig te spelen. Het zal mij verbazen of dat genoeg is. We moeten er nog heel hard aan trekken. Ik denk dat we nog zeker tien tot twaalf punten moeten halen om zeker van Eredivisie-behoud te kunnen zijn."
 
 
Het is een heel gek Eredivisie-seizoen. Feyenoord verliest van Excelsior en wint van Ajax. ADO Den Haag wint van Heracles, dat de week erop weer wint van Ajax. Iedereen kan echt van iedereen winnen.
 "Dan kun je ook zeggen dat wij over twee weken van Ajax winnen. Maar zo is het dit jaar dus niet in de Eredivisie. Elke wedstrijd is weer anders, elke wedstrijd staat op zich. Buiten de top twee, misschien drie, is het dit jaar hetzelfde als in de Engelse Championship. Iedereen wint van elkaar. Het is zo’n rare competitie en ze staan zo dicht bij elkaar. Vandaag verliezen we van Emmen, dat weer op gelijke hoogte met ons komt te staan. Het kan zomaar zijn dat we volgende week bij verlies zestiende staan, maar bij winst zevende. Alles staat zo dicht op elkaar. Het is een rare competitie."
 
 
Bij winst had Emmen op zes punten achterstand gestaan.
 "Dat klopt, ik begrijp dus die ontlading bij die 3-2 wel."