Datum plaatsing: 09-02-2019 10:18:00

Vrouwenvoetbal: ADO Den Haag verliest nipt in Zwolle

De ADO Den Haag Vrouwen speelden vrijdag in Zwolle de laatste wedstrijd voor de start van de play-offs om het landskampioenschap. De wedstrijd werd met 1-0 gewonnen door Zwolse formatie.

De wedstrijd in Zwolle werd door een recordaantal van 4.514 toeschouwers gevolgd. ADO had een aantal kansen maar kwam niet tot scoren. PEC Zwolle wist in de eerste helft op 1-0 voorsprong te komen. Die stand werd, aangezien er in de tweede helft geen doelpunten vielen, ook de eindstand.

Door de overwinning op ADO Den Haag wist Zwolle zich op de vijfde plek van de ranglijst te plaatsen die recht geeft op de kampioenspoule. ADO Den Haag had zich voor de winterstop al verzekerd deelname in de kampioenspoule.

ADO Den Haag start vrijdag in de play-offs uit tegen Twente. Beide clubs zijn ingedeeld in poule A waarin ook Ajax en PSV zijn ingedeeld.

Het volledig speelschema voor de ADO Den Haag Vrouwen in de play-offs is als volgt:
15-02-19 19:30  FC Twente - ADO Den Haag Sportpark 't Wilbert
22-02-19 19:30  ADO Den Haag - PEC Zwolle Cars Jeans Stadion
15-03-19 19:30  PSV - ADO Den Haag   Sportpark De Herdgang
19-03-19 19:30  ADO Den Haag - Ajax Cars Jeans Stadion
29-03-19 19:30  ADO Den Haag - FC Twente  Cars Jeans Stadion
19-04-19 19:30  PEC Zwolle - ADO Den Haag MAC³PARK Stadion
22-04-19 14:30  ADO Den Haag - PSV Cars Jeans Stadion
26-04-19 19:30  Ajax - ADO Den Haag Sportpark De Toekomst