Datum plaatsing: 26-01-2019 10:18:00

Vrouwenvoetbal: ADO Den Haag na bekerthriller door naar kwartfinale

De ADO Den Haag Vrouwen zijn vrijdagavond tot de kwartfinale van de beker doorgedrongen nadat het in de strafschoppenserie won van PSV.

Terwijl de mannen van ADO Den Haag het uitduel speelden tegen NAC, speelden de ADO Den Haag Vrouwen in Eindhoven tegen PSV.

De vrouwen hadden een voorsprong van 0-3 door doelpunten van Sharona Tieleman, Chasity Grant en Pia Rijsdijk, maar lieten PSV in de eindfase van de wedstrijd nog terugkomen. Met 3-3 op het scorebord werd de verlenging ingegaan.

In de verlenging werd niet gescoord, zodat de penalty serie moest bepalen wie de kwartfinale zou bereiken.
In de strafschoppenserie sloeg de Haagse formatie alsnog toe.

Taylor Ziemer en Rijsdijk wisten de strafschoppen goed te benutten, maar Sharon Kok en Nadine Noordam misten. PSV miste een penalty en ADO Den Haag keepster Barbara Lorsheyd stopte twee penalty's. Victoria Pelova schoot ADO Den Haag uiteindelijk naar de kwartfinale.

De volgende tegenstander van ADO Den Haag in de beker is op dit moment nog niet bekend.