Datum plaatsing: 08-01-2019 16:53:00

Verslag oefenwedstrijd Trabzonspor - ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft het eerste oefenduel dat tijdens het trainingskamp in het Turkse Belek met 3-1 verloren.

Trabzonspor is de nummer 2 van de Turkse Super League en heeft net zoals ADO Den Haag een wintertrainingskamp in Belek opgeslagen.

Op het veld  van het Calista Resort te Belek begon trainer Fons Gronendijk met enkele wijzigingen ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd.

Om 17:00 uur lokale tijd (15:00 uur Nederlandse tijd ) stond het volgende team in het veld:

Goal: Robert Zwinkels,
verdediging: Giovanni Troupée, Shaquille Pinas, Wilfried Kanon,Aaron Meijers
Middenveld: Danny Bakker, Lex Immers, Abdenasser El Khayati
aanval:  Sheraldo Becker, Yuning Zhang, Melvyn Lorenzen

Shaquille Pinas stond op de plaats van -de tegen VVV geschortste- Tom Beugelsdijk en Yuning Zhang stond in de spits ten koste van Erik Falkenburg,

De wedstrijd ging in het begin redelijk gelijk op, waarbij beide teams enkele kansen kregen. Onder luide toejuichingen van de Turkse fans wist Trabzonspor in de 26e minuut op voorsprong te komen. Op het middenveld werd Pinas de bal afhandig gemaakt waarna uit een voorzet naar rechts op het goal werd geschoten, de  lat  boven Robert Zwinkels werd geraakt, waarna de bal voor de voeten kwam van de op de lijn staande Caleb Ekuban, die de 1-0 wist in te tikken.
Daarna was er nog een klein opstootje waarna de scheidsrechter met behulp van de grensrechter de gemoederen even moest bedaren, maar de kaarten op zak hield.
ADO scoorde kort voor rust uit een kortgenomen corner, die voor de voor de voeten van Zhang kwam, waar de Chinese spits wel raad mee wist: 1-1. Niet lang daarna werd de rust ingegaan.

In tegenstelling tot wat gebruikelijk is in oefenwedstrijden, waarbij er normaal veel gewisseld wordt, begonnen beide teams met dezelfde spelers.
De veldverlichting was inmiddels aangezet, omdat de avond in Turkije inmiddels ingevallen was.
Pas in de 60e minuut werd er gewisseld. Kanon ging er uit voor Nick Kuipers en Bakker werd gewisseld voor Gorter.
In de 68e minuut kwam Trabsonspor weer op voorsprong door invaller Parmak. Een paar minuten later kwam de 3-1 voor de Turkse ploeg op het scorebord. ADO Den Haag zette in het Haags kwartiertje nog een tandje bij.
In de 77e minuut werden Zhang en Becker gewisseld voor Necid en Goppel. Twee minuten later verliet Immers het veld voor Mats van Kins.
Een vrije trap randje 16 (korte corner) leverde ADO in de slotminuten niets op, de bal kwam ver voorbij het doel van de Turkse keeper. Daarna deelde ADO nog een paar speldenprikjes uit, maar die leverden niets meer op.

De scheidsrechter floot precies in de 90e minuut af.