het vaderland

Datum plaatsing: 05-10-1925 21:02:00

Welverdiende punt ADO tegen RFC (3-2)

Deze wedstrijd, geleid door den heer Bliek, werd voor een talrijk publiek gespeeld op 't terrein van V.U.C

Al terstond, na enkele minuten, hebben de Rotterdammers succes met een hoog schot, dat Valk laat glippen, 0-1. Dan komt de thuisclub er beter in en R.F.C's doelman wordt op de proef gesteld. Een paar zekere kansen gaan voor A.D.O. verloren. Goed gesteund door Benningshof en de middenspelers trekt de de R.F.C. voorhoede ten aanval, doch de A.D.O.-verdediging, met van Es aan 't hoofd, weet van geen wijken. Wegens duwen in den rug krijgt W. Tap een strafschop te nemen en benut die, 1-1.
Nog voor rust maakt de Graaf een doelpunt, 2-1.

Na de hervatting beginnen de Rotterdammers terstond vol vuur en de rechtsbinnen maakt, via den paal, gelijk, 2-2, R.F.C blijft in den aanval, terwijl in de A.D.O.-voorhoede alles mislukt. Het spel wordt dan wat onbesuisd en drie R.F.C'ers worden gewaarschuwd. Wim Tap, de nieuwe internationaal, laat weer eens fraai spel zien. Voortdurend zit de A.D.O.-voorhoede voor 't R.F.C.-doel. maar de bal wil er maar niet in, totdat minuten voor 't einde 't welverdiende punt komt uit een voorzet van Cools en van den voet van de Graaf, 3-2. A.D.O. was zonder Quaxs en De Jong R.F.C waa volledig.