Datum plaatsing: 08-12-2018 23:55:00

Verslag en foto's: Haagse bluf ver te zoeken in duel met De Graafschap

ADO Den Haag heeft aan de thuiswedstrijd tegen De Graafschap een schamel punt overgehouden.

In de dagen voor de wedstrijd tegen de Superboeren werd er door spelers en trainer op gehamerd dat in deze wedstrijd de volle winst gehaald moest worden om weer een beetje omhoog te kunnen kijken in de eredivisie in plaats van omlaag.

Fons Groenendijk besloot om na de verloren wedstrijd tegen Ajax weer de vertrouwde 4-3-3 van stal te halen.
Necid begon op de bank en Falkenburg mocht in de basis beginnen.

De wedstrijd was slecht en saai. Er werden weinig kansen gecreerd, en die kansen werden, mede door de wind die bij vlagen stormachtig was, niet benut.
Elson Hooi had een paar kansen, El Khayati was nog het dichtst bij een doelpunt, maar de bal belandde in het zijnet.
Ondertussen hield de aanhang van ADO Den Haag, om zich nog een beetje te vermaken, zich bezig met een bal die door een ballenjongen op de tribune kwam. De ballenjongen werd afgevoerd en de supporters konden zich daarna weer concentreren op het bitter slechte spel dat in de overgebleven minuten voor de rust op de mat werd gelegd.

In de rust vond er een keeperswissel plaats. De Graafschap keeper Jurjus bleef met een rugblessure die hij in de eerste helft had opgelopen in de kleedkamer achter en Etemadi mocht zijn debuut gaan maken.
Etemadi moest meteen redding brengen toen Hooi op het doel schoot, daarna schoot El Khayati in de rebound net naast. Maar ook De Graafschap had kansen, vooral Owusu en Narsingh kwamen gevaarlijk voor het doel van Zwinkels, maar ook zij maakten het niet af. Groenendijk die het ondertussen ook niet meer lijkt te weten, paste een paar moeilijk te begrijpen wissels toe. Hooi ging het veld af voor Necid, Kanon werd gewisseld voor Pinas en Falkenburg voor Goossens, maar die wissels konden het tij niet keren. Iedereen in het stadion, vroeg zich af waarom Zhang op de bank moest blijven, helemaal de familie van Zhang die over was uit China.
In de laatste minuten was er een grote kans voor De Graafschap om de winnende treffer te maken, maar gelukkig leidde het niet tot een doelpunt. De wedstrijd eindigde derhalve met de stand waarmee het begonnen was: 0-0.

Midden Noord reageerde teleurgesteld toen de spelers na de wedstrijd kwamen bedanken voor de steun. De supporters vroegen zich hardop af waar de Haagse Bluf gebleven was.

ADO Den Haag speelt vrijdag 14 december uit tegen Willem II.