Reservecompetitie: ADO Den Haag ten onder tegen Roda JC (6-1)

De beloften van ADO Den Haag speelden maandagavond in Kerkrade tegen de beloften van Roda JC2.

De wedstrijd werd door ADO Den Haag met 6-1 verloren.

Trainer Virgilio Teixeira had de beschikking over selectiespelers Shaquille Pinas, Donny Gorter, Bas Kuipers, Thijmen Goppel en Yuning Zhang. Ook talenten Mats van Kins en Robin Polley, die onlangs een contract bij ADO Den Haag tekende, speelden mee.

Yuning Zhang wist, op aangeven van Mats van Kins, het enige doelpunt voor ADO Den Haag te scoren en de stand nadat Roda halverwege de eerste helft op voorsprong was gekomen gelijk te maken. Roda speler Remans bracht Roda even later weer op voorsprong.  De rust werd met 3-1 ingegaan.

Roda JC wist in de tweede helft een penalty te benutten en nog twee doelpunten erbij te maken, zodat de eindstand 6-1 voor de Limburgers werd.

ADO Den Haag 2 staat met nog 1 speelronde te gaan, waarin het zelf niet meer in actie komt, momenteel op de vierde plek in Poule B van de Reservecompetitie. De formatie van Virgilio Teixeira moet in de top vijf eindigen om zich te plaatsen voor de sterkere voorjaarscompetitie. Willem II en Excelsior zouden ADO Den Haag nog uit de top 5 kunnen stoten.
Het wordt dus nog spannend.

Opstelling ADO Den Haag 2: Mike Havekotte; Robin Polley, Jamal Amofa, Shaquille Pinas, Bas Kuipers; Maarten Rieder, Mats van Kins, Donny Gorter; Thijmen Goppel, Yuning Zhang, Yahya Boussakou.