Datum plaatsing: 13-11-1928 10:01:00

ADO handhaaft zich tegen R.C.H. Een 2-0 zege der Hagenaars

Als scheidsrechter v. Bisselick laat beginnen blijken beide elftallen geheel compleet te zijn en beide verschijnen derhalve met hun sterkste elftallen.

Al direct gaat R.C.H, tot den aanval over en het achtertrio van A.D.O. krijgt het hard te verantwoorden. Tot driemaal toe krijgt Verkerk gelegenheid tot schieten, maar telkens vliegt de bal rakelings langs het Haagsche doel. De A.D.O. voorhoede. welke tot dusver weinig gepresteerd heeft, komt er langzamerhand beter in in W. Tap zet met lange centers de vleugelspelers aan het werk. Na 25 min. krijgt W. Tap een goede throughpass van Ramakers, hij passeert de R.C.H. achterspeler, een weet Tap de bal vlak voor de lijn nog net te achterhalen en listig plaatst hij den bal in het doel en plaatst scherp in den hoek 0-1.  R. C. H. speelt een technisch beter spel, maar A. D. O. werkt harder.

R.C.H. valt nu weer heftig aan en Quax keert schitterend een schot van Verkerk en even later een kogel van Brugman. Rust 0-1

De eerste aanvallen in de tweede helft zijn voor R.C.H., keer op keer komt de bal voor het Haagsche doel, maar de verdediging houdt stand. Bij een snellen uitval van A. D. O. belandt de bal tegen den paal, waarna R.C.H. weer eenige corners weet te forceren. Luid aangemoedigd onderneemt R.C.H. aanval op aanval, maar niets wil lukken.

Maar al spoedig raakt het spel verdeeld. W. Tap wordt door Krom geducht bewaakt, waardoor hij zelden gevaarlijk is, maar door goed spel van de overige Haagsche voorwaartsen wordt R.C.H, tot verdedigen gedwongen. Een vrije trap op het Haagsche doel wordt tegen den paal geschoten. Als er een hoekschop op het A.D.O. doel genomen wordt haalt W. Tap de bal op, hij passeert naar den ongedekt staanden G. Tap, die met het Nederlandse elftal op 2 december in Milaan Italië zal bekampen, onberispelijk doelpunt 0-2. In den resteerden tijd worden op beide doelen nog eenige tamme aanvallen ondernomen, welke geen resultaat opleveren en bij het eindsignaal is de stand nog 0-2 voor A.D.O.