het vaderland

Datum plaatsing: 29-10-1928 20:45:00

HFC wint met de oneven goal. ADO's eerste nederlaag.

Na een spannenden wedstrijd heeft de Haarlemsche ploeg een zwaar bevochten zegepraal behaald. De spanning zit er al dadelijk in, als Quax in den beginnen volop werk krijgt.

ADO, gesteund door den sterken wind, verplaatst dan het spel doch vindt de HFC-verdediging in pracht-conditie. Bovendien gaan vele aanvallen door buitenspel verloren. Na 25 minuten denken wij ADO de leiding te zien nemen, doch van Eembergen mist jammerlijk. Zes minuten voor do rust blijft bij een HFC aanval de geheele ADO-verdediging voor vermeend buitenspel staan, het fluitsignaal klinkt echter niet en Van Renessse profiteert van de geboden kans en passeert Quax onhoudbaar (0-1). Met dezen stand gaat de rust in.

De tweede Helft is amper een minuut oud, als v. d. Lee uit het midden van het veld in de richting van het doel schiet. Gedreven door den sterken wind verdwijnt de bal via Quax's vingertoppen in het net (0-2). Dat is te veel voor ADO. Stevig wordt aangepakt en onophoudelijk zit het aanvalsquintet voor het HFC-doel, doch Van der Meulen, goed gesteund door Wamsteker en Van Haeren. weten het terrein steeds te zuiveren. Na 17 minuten wordt W. Tap even buiten het beruchte gebied in den rug geduwd. Den toegekenden vrijen schop plaatst hij keurig naar zijn broer, die v. d. Meulen het nakijken geeft (1-2). Spoedig wordt de gelijkmaker verwacht, doch 5 minuten later heeft Miezerus succes als Quax door uitglijden een zacht rollertje niet tijdig kan houden (1-3).

Dan zien wij G. Tap tot tweemaal toe missen, door opgelegde kansen over te schieten. De tijd verstrijkt. Als nog 7 minuten moet worden gespeeld, forceert ADO een corner. Deze wordt keurig door v. d.Meer genomen en in eens onhoudbaar door Van Eembergen ingekogeld. Een pracht doelpunt. (2-3). De thuisclub spant zich geweldig in om gelijk te maken. HFC verdedigt geheel. Zelfs Van Es komt naar voren, doch niets mag baten en ADO moet haar eerste nederlaag noteren.