het vaderland

Datum plaatsing: 22-10-1928 20:30:00

ADO verbreekt VUC's ongeslagen status

Voor deze ontmoeting bestond begrijpelijkerwijze groote belangstelling. Naar schatting waren 8000 toeschouwers aanwezig.

De overwinning komt A.D.O. door technisch beter spel ten volle toe. Bij V.U.C. rammelde het over alle linies. De verdediging vertoonde voortdurend gapingen en de voorhoede miste de noodige schotvaardigheid om Quax te verschalken. Reeds een minuut na het begin heeft A.D.O. de leiding, als 'n schot van v. Soldt via v. d. Zalm in het net belandt.

Door dit gelukje aangemoedigd zet A.D.O. mooie aanvallen op en 8 minuten na het begin plaatst v. d. Meer een hoekschop keurig voor het doel. Eembergen kopt in, Bekker vangt, maar laat den bal in het doel vallen (0-2). Nu begint ook de V.U.C.-voorhoede zich te roeren, maar verder dan de A.D.O.-verdediging komt ze niet. Twee mooie kopballen worden door Quax gekeerd. Als een kwartier gespeeld is, veroorzaakt Leyveld een strafschop en Eemberger voltrekt het vonnis (0-3). V.U.C. trekt nu eenigen tijd ten aanval, waarbij Quax zich echter van zijn beste zijde laat zien.

Na de rust een langdurig duel tusschen de V.U.C.-voorhoede en Quax, maar de laatste is onvermurwbaar. Op schitterende wijze voorkomt hij eenige malen zeker schonende doelpunten. De A.D.O.-aanvallen stranden veelal op buitenspel. V.U.C, verandert voortdurend de opstelling, maar ook dit helpt niet. Quax laat zich niet passeeren. Het blijft daarom 0-3 voor A.D.O.