Datum plaatsing: 16-11-2018 21:44:00

Vrouwenvoetbal: verslag en foto's: ADO Den Haag wint van PEC Zwolle

ADO Den Haag was vrijdagavond in eigen huis te sterk voor PEC Zwolle en sleepte daarmee de tweede plaats op de ranglijst in de wacht.

Het team van Arend Regeer nam voor de wedstrijd begon de derde plaats in van de eredivisie Vrouwen. Afhankelijk van de wedstrijd tussen PSV (nr. 1) en Ajax (nr. 2), zou ADO op de tweede plek op de ranglijst kunnen komen.

Het team van Arend Regeer kwam al snel op voorsprong. In de 8e minuut scoorde Pia Rijsdijk op aangeven van Victoria Pelova de bal via binnenkant paal in het doel. PEC Zwolle dat in de eerste fase niet goed in de wedstrijd zat werd sterker en in de 26e minuut scoorde Bonita Theunissen de gelijkmaker. Drie minuten later kwam Zwolle zelfs op 2-1 voosprong door een doelpunt van  Babiche Roof.
De wedstrijd werd voor ADO weer leuk toen Victoria Pelova vlak voor rust ADO weer op gelijke hoogte wist te brengen.

Na de rust kwam ADO Den Haag direct weer op voorsprong door een doelpunt van Maartje Looijen in de 46e minuut: 3-2. Ondanks kansen over en weer wisten beide doelvrouwen door middel van fraaie reddingen hun doel verder schoon te houden.

Drie punten in de knip! De ADO Den Haag vrouwen hebben 16 punten uit 8 wedstrijden behaald en door de winst vanavond van PSV op Ajax, neemt ADO de tweede plaats in op de ranglijst.

Volgende week vrijdag speelt ADO Den Haag wederom thuis. Dan neemt het team van Arend Regeer het op tegen Excelsior Barendrecht.