volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 9 7 2 0 23
2 PSV 9 7 2 0 23
3 AZA 9 6 2 1 20
4 VIT 9 6 2 1 20
5 WII 9 5 1 3 16
6 SPA 9 4 3 2 15
7 HER 9 4 2 3 14
8 HEE 9 3 4 2 13
9 FEY 9 3 4 2 13
10 TWE 9 3 3 3 12
11 UTR 9 3 2 4 11
12 GRO 9 3 1 5 10
13 VVV 9 3 0 6 9
14 ZWO 9 2 1 6 7
15 EMM 9 2 1 6 7
16 ADO 9 2 0 7 6
17 FOR 9 1 3 5 6
18 RKC 9 0 1 8 1
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 05-11-2018 21:58:00

Tom Beugelsdijk: Ik heb er geen woorden voor


Dat ADO Den Haag momenteel door een diep dal gaat, zal geen supporter ontgaan zijn. Het laatste dieptepunt was de kansloze nederlaag tegen FC Utrecht. Weer incasseerde de Haagse club in het eerste kwartier een onnodige tegentreffer. Hierna ontstond een saaie en vervelende wedstrijd.


Tekst: Glenn Duijzer 
 
 
Voor de geelgroenen waren er nog wel een tweetal kansjes, maar die werden beide niet benut. De thuisploeg maakte in het laatste kwartier van de wedstrijd nog twee treffers. Daarmee werd iedere hoop aan Haagse zijde op een beter resultaat direct teniet gedaan. Na afloop sprak Haaglanden Voetbal met verdediger Tom Beugelsdijk.
 
 
De eerste zeventig minuten waren slaapverwekkend.
"Dat vond ik ook, ik kan er niets anders van maken!"
 
 
De wedstrijd was eigenlijk al na negen minuten gespeeld, na de simpele 1-0?
"Het zag er niet best uit. We waren gewoon heel slordig. We hebben ook te weinig gecreëerd. De kansen die FC Utrecht kreeg, zaten er ook direct in!”
 
 
Maar die 1-0 was niet eens een kans?
"Dat klopt, die viel niet uit een kans."
 
 
Een statistiek feitje; alle drie de tegentreffers vallen uit een schot in het doelgebied?
"Nu je het zegt. Dat is dan collectief falen. Het zag er verdedigend ook zeker niet goed uit. Maar ik heb er nu even geen woorden voor. We zitten in de hoek waar de klappen vallen. Daar moeten we heel snel uit zien te komen."
 
 
Maar hoe dan? En dan niet standaard antwoorden met hard werken, beter je best doen en goed trainen.
"Maar dat doen we al. We trainen hard, we doen ons best, maar het ziet er gewoon niet uit. Iedere tweede bal was vandaag voor Utrecht, dat is frustrerend. Ik vond niet dat ze heel veel kansen hebben gehad. Maar de kansen die ze kregen straften ze ook direct af."
 
 
Tot de 2-0 kreeg FC Utrecht niet echt veel kansen. Aan de andere kant waren er twee goede mogelijkheden op de gelijkmaker.
"Ja, dat schot van Immers en die lage voorzet van Becker. Die moeten er gewoon in. Maar dat is die cirkel waar je dan in zit. Het is bij wijze van spreken nog moeilijker om die bal te missen dan te scoren. Maar hij gaat er niet in. Daar moeten we nog scherper in zijn."
 
 
Ik vind jou, zowel binnen als buiten de lijnen, naast een ADO Den Haag-speler ook een ADO Den Haag-supporter. Dan terugkijkend naar de actie met Emanuelson. Is dat zo’n moment dat de supporter in je het overneemt van de voetballer?
"Die counter moest er uit en ik wilde vol doordekken. Ik kon niet meer opzij en daardoor liep ik recht door met mijn ziel en zaligheid. Een terechte gele kaart en misschien had ik het beter niet moeten doen. Maar ik ga niet opzij. Misschien is dat de supporter in mij, dat zou ik niet weten. Ik weet wel dat ik zo ben. Ik ga niet opzij. Ik zal niet veranderen, maar misschien was het helemaal niet handig."
 
 
ls we naar volgende week kijken, dan is AZ niet de meest ideale ploeg om je tegen te herstellen?
"Nee, AZ is een heel goede ploeg, maar we gaan zeker vol aan de bak om een goed resultaat te behalen. Het schema daarna is ook niet in ons voordeel."
 
 
Die cirkel, waarin de ploeg zit. Kan daar ook Tomas Necid bij genoemd worden? Hij krijgt tweemaal een ippon en één yuko tegen, maar geen enkele vrije trap. Integendeel, hij krijgt alleen maar vrije trappen tegen.
"Hij loopt te vechten en sleuren, maar ook hij krijgt niets mee. Hij heeft het net zo lastig als de rest van ons. Ik hoop dat het met hem de komende weken beter gaat. Dan gaat het voor ons allemaal beter."
 
 
Hoe gaat de komende week er nu uitzien?
"We moeten bij elkaar komen en er samen uit komen. We moeten punten gaan pakken. Ik heb er wel vertrouwen in dat we nog genoeg punten gaan pakken. Het is verschrikkelijk als je eerst bij VVV verliest en nu weer 3-0 bij Utrecht. Daar tussen door nog een 5-1 in de Kuip en een 1-1 tegen NAC. Dat is pijnlijk."
 
 
Het ontbreken van spelers door blessures kun je ook niet als excuus gebruiken. Een speler als Danny Bakker mis je al het gehele seizoen. Dus ook in de wedstrijden die je wel hebt gewonnen.
"Met alle respect, maar wij hebben een goede selectie staan. Een selectie voor een plek in het linkerrijtje. We moeten nu echt punten gaan pakken. Het moet een tandje beter, een paar tandjes."
 
 
Als je eerlijk bent, had je het ook wel prettig gevonden als je vandaag geen interview had moeten geven? Je hebt er de pest in hè?
"Ik heb er zeker de pest in, maar niet in een interview. Ik ben een beetje sprakeloos eigenlijk. Ik voel me gewoon klote over de resultaten de laatste weken. Dat we in een negatieve spiraal zitten en dan is het minder leuk om een interview te geven. Dat neemt niet weg dat ik altijd een interview zal geven als ik word gevraagd. Maar het is nu eenmaal leuker om na een overwinning een interview te geven."
 
 
Sorry, maar ik kan het toch niet laten, maar het wordt geen eten bij Proeflokaal Sijgje?
"Nee, daar ben ik nu niet voor in de stemming. Ik ga lekker thuis eten. Ik ga er graag naartoe als we gewonnen hebben, dus nog een weekje wachten……"