volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 9 7 2 0 23
2 PSV 9 7 2 0 23
3 AZA 9 6 2 1 20
4 VIT 9 6 2 1 20
5 WII 9 5 1 3 16
6 SPA 9 4 3 2 15
7 HER 9 4 2 3 14
8 HEE 9 3 4 2 13
9 FEY 9 3 4 2 13
10 TWE 9 3 3 3 12
11 UTR 9 3 2 4 11
12 GRO 9 3 1 5 10
13 VVV 9 3 0 6 9
14 ZWO 9 2 1 6 7
15 EMM 9 2 1 6 7
16 ADO 9 2 0 7 6
17 FOR 9 1 3 5 6
18 RKC 9 0 1 8 1
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 05-11-2018 09:10:00

ADO-doelman ziet krediet afbrokkelen, roep om keeperswissel neemt toe


'Excuses aan iedereen' Met een grove blunder leidde hij gisteren de 3-0 nederlaag van ADO Den Haag tegen FC Utrecht in. Keeper Indy Groothuizen is schuldbewust over zijn flater, maar tegelijk vastberaden om de scepsis te overwinnen.


door Yorick Groeneweg
 
 
Als een knock-out geslagen bokser lag Indy Groothuizen na negen minuten uitgeteld op het gras in de Galgenwaard. De 22-jarige keeper van ADO Den Haag liet een terugspeelbal van Dion Malone van zijn voet glijden. Toen de bal via de paal in het spel bleef, reageerde de doelman andermaal te laat en te aarzelend op de inkomende FC Utrecht-spits Cyriel Dessers. Om het schaamrood op zijn gezicht te bedekken voor de 1-0 sloeg Groothuizen zijn zalmroze handschoenen voor zijn gezicht.
 
 
Hij kon wel door de grond zakken, want het toch al niet soepel draaiende ADO riep door zijn geschutter het onheil over zichzelf af tegen het onder Dick Advocaat weer opgeleefde FC Utrecht. "Het is extra pijnlijk, omdat ik Utrecht een voorzetje gaf voor de overwinning", keek de doelman schuldbewust terug op de 3-0 nederlaag.
 
 
Na zijn misser wist hij direct dat zijn ploeg, maar vooral hijzelf een bijzonder moeilijke middag tegemoet zou gaan. Dat kwam uit. Zo voorzag het FC Utrecht-publiek daarna elk balcontact van de keeper met een cynisch gejuich. De meegereisde supporters uit Den Haag deden daar nog een schepje bovenop door vanuit het uitvak luidkeels de naam Robert Zwinkels te scanderen.
 
 
"Dat gaat eigenlijk al dit hele seizoen zo", sprak Groothuizen. "Dat is niet leuk, maar hun goed recht. Ik probeer elke dag alles te geven voor ADO Den Haag. Op de trainingen, maar ook in de wedstrijden. Ik realiseer me dat het niet goed genoeg is dit seizoen. Ik moet nu even flink door het stof gaan, dat is de enige manier om beter te worden. Ik kan alleen excuses maken aan iedereen die ADO een warm hart toedraagt. Meer kan ik niet doen."
 
 
Social media
Groothuizen vertelde er rustig over, ondanks dat het hem duidelijk wat deed wat er zojuist allemaal was gebeurd in het stadion waar hij nota bene debuteerde in de eredivisie. In april van dit jaar kwam hij in de ploeg toen Robert Zwinkels geblesseerd raakte. Met enkele knappe reddingen maakte hij indruk. Nu was hij de gebeten hond bij de aanhang, die afgelopen donderdag Zwinkels in het KNVB-bekertoernooi nog aan het werk zagen tegen Feyenoord. Ondanks de 5-1 nederlaag viel de 35-jarige Westlander toch op met enkele knappe reddingen.
 
 
Gisteren werd de roep om Zwinkels weer als nummer 1 in ere te herstellen, alleen maar luider onder de Haagse aanhang. Dat hield niet op na de wedstrijd: in de kleedkamer zag Groothuizen op zijn telefoon dat hem op social media van alles werd toegewenst. "Ik weet dat mijn achtergrond ook meespeelt, ze weten dat ik van Ajax kom. Ik realiseer me heel goed dat dat hier gevoelig ligt. Dat kan ik niet wegtoveren. Er zijn meer jongens die uit Amsterdam komen die worden uitgefloten. Sommigen hebben bij deze club iets meer krediet en misschien is dat terecht. Ik heb geen zin om te klagen over het publiek, dat doet niks verkeerd. Ik ben vandaag de schlemiel."
 
 
Hoewel Groothuizen na een lastige start de laatste weken steeds beter ging keepen, nam de kritiek op hem toch al niet af. "Na één verkeerde uittrap was het laatst ook alweer raak bij VVV. Niet leuk, maar het is hun goed recht. Ik zal in ieder geval nooit opgeven en mijn beste beentje voorzetten voor ADO Den Haag. Hopelijk kan ik het publiek terugbetalen door te laten zien wat ik wel waard ben."
 
 
Kaartenregen
Tom Beugelsdijk pakte in Utrecht zijn zevende gele kaart van het seizoen, een evenaring van zijn totaal van vorig jaar. Zijn record in de eredivisie staat op 11 gele kaarten in het seizoen 2013/2014.