Datum plaatsing: 04-11-2018 16:10:00

'Laatste kans' van Groenendijk pakt slecht uit: 3-0 tegen FC Utrecht

Vooraf had Groenendijk zijn basiselftal gewaarschuwd en op scherp gezet.

Hij gaf aan dat zijn krediet niet oneindig was en mensen moesten vrezen voor hun plek. In de uitwedstrijd tegen FC Utrecht besloot hij desondanks iedereen toch weer op te stellen. Zijn elftal pakte het echter niet op.
Al in de achtste minuut, terwijl FC Utrecht nog geen fatsoenlijke aanval op de mat had gelegd, gaf Kanon een prima terugspeelbal op Groothuizen, die de bal echter met een enorme blunder, de paal en Dessels direct tegen het net zag liggen: 1-0.
Eigenlijk speelde ADO Den Haag vanaf toen al een verloren wedstrijd. FC Utrecht bakte er overigens ook niets van en ADO Den Haag mocht zich grote delen van de wedstrijd 'de betere' noemen en ook de grote kansen noteren, maar dat zei weinig.
Beide elftallen grossierden in foute passes, kort balbezit en vooral heel veel balverlies.

Toch maar even de kansen opnoemen.
Lex Immers kreeg in de eerste helft de grootste. Alhoewel ook hij een karige wedstrijd speelde, stond hij op de 16 meter vrij toen hij werd aangespeeld en in een keer kon uithalen. Helaas schoot hij recht op de keeper. Ook Hooi had daarna nog een aardig schot op goal, maar die ging net over. Aan FC Utrecht kant moest Indy Groothuizen eenmaal strekken om een schot van afstand uit de goal te halen.

In de tweede helft kreeg ADO gewoon weer wat kansen, door het foutenfestival heen. Becker brak eenmaal langs de vleugels, schoot op goal, maar die bal werd gekeerd. Necid miste daarna nog de rebound om de 1-1 in te tikken.
Veel meer was het niet. Necid dus weer een wedstrijd van niets. Becker ging er geblesseerd uit, maar bracht ook niets op die ene actie na.

En toen een kwartiertje voor tijd FC Utrecht op een 2-0 stand kwam uit een corner waar Tom Beugelsdijk zijn man niet de baas was, was de wedstrijd wel klaar. Het werd nog erger (en ook wat geflatteerd) 3-0.  Meijers timede verkeerd, zijn man kon doorlopen en voorzetten en de 3-0 was een feit.

Het is crisis bij ADO Den Haag. Voor het eerst sinds de aanstelling van Fons Groenendijk, lijkt het helemaal mis te gaan. In de thuiswedstrijd tegen AZ zal duidelijk worden wat hij daaraan gaat doen. Eerst moet ADO zijn wonden likken en met een schuin oog naar beneden kijken. De degradatiestreep is voor het eerst in tijden weer eens dichtbij.